Suudi Arabistan: Lübnan bize savaş ilan etti

Yolsuzluk soruşturması kapsamında çok sayıda prens ve eski bakanın gözaltına alındığı Suudi Arabistan, Lübnan'ı da "savaş ilan eden ülke" olarak gördüklerini bildirdi. Son dönemde bölgedeki Sünni-Şii hattında tansiyon giderek yükseliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan Körfez İşleri Bakanı Tamer el Sabhan, Lübnan'da İran'ın müttefiki olan Şii Hizbullah örgütünün hareketleri sebebiyle, "Lübnan'ın kendilerine savaş ilan ettiğini" söyledi.
Suudi bakan, Lübnan hükümetinin Hizbullah’ın Suudi Arabistan için yarattığı tehlikeden haberdar olması gerektiğini belirterek, “Hizbullah militanlarının Suudi Arabistan'a yönelik hareketleri sebebiyle Lübnan'ı savaş ilan eden bir ülke olarak göreceğiz” dedi.

Suudi Arabistan Kral Selman ile Lübnan'ın istifa eden Başbakanı Saad el Hariri, dün Riyad'da bir araya gelmişti. Hariri cumartesi günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da "ülkesinde can güvenliği bulunmadığını" belirterek istifasını duyurmuş ve ' İran ile Lübnan Hizbullah'ını bölgede anlaşmazlık çıkarmakla suçlamıştı.

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'tan Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklamaHizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'tan Hariri'nin istifasıyla ilgili açıklama

 Suudi Arabistan füze saldırısından İran'ı sorumlu tuttu

Suudi Arabistan, geçen cumartesi günü Yemen'den Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzeydoğusuna atılan balistik füzeler konusunda, Yemen'deki Husi hareketini destekleyen İran'ı sorumlu tutmuştu.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr de, dünkü konuşmasında "Ulusal güvenliğimizin ihlal edilmesine izin vermeyiz. İran'ın düşmanca eylemlerine uygun bir zaman ve şekilde karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan: Karşılık verme hakkını saklı tutuyoruzSuudi Arabistan: Karşılık verme hakkını saklı tutuyoruz

 

Lübnan Başbakanı Hariri istifa ettiLübnan Başbakanı Hariri istifa etti