Taliban'dan Güney Kore'ye 'asker' tehdidi

Taliban, Afganistan'a yeniden asker göndermeyi planlayan Güney Kore liderlerinin bu hareketlerinin sonucuna hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KABİL - Taliban güçleri, Afganistan'a yeniden asker göndermeyi planlayan Güney Kore'yi tehdit etti.

Taliban güçleri tarafından medya kuruluşlarına e-posta ile gönderilen açıklamada, daha önce vatandaşlarının rehin alınması üzerine bu ülkedeki askerlerini geri çeken Seul yönetimi uyarılarak, Güney Kore liderlerinin bu hareketlerinin sonucuna hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi.

Açıklamada, "Bize, askerlerini Afganistan'dan çekecekleri sözünü verdiler, gelecekte de askerlerini asla göndermemeyi taahhüt ettiler" denildi.

Taliban'ın 2007'de 19 Güney Kore vatandaşını rehin almasının ardından Güney Kore Afganistan'daki yaklaşık 200 askerini geri çekmişti. Bu çekilme önceden planlanmış, ancak rehine kriziyle paralel gelişmişti.

Güney Kore, bu hafta başında da, Afganistan'daki sivil yardım görevlilerini korumak amacıyla gelecek yıl bu ülkeye 350 asker göndermeyi planladığını duyurmuştu. Güney Kore Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Afganistan'a 350 askerle birlikte yeniden inşa çalışmalarında görev alacak 100 sivil ve 40 polis de gönderilecek.