Tayland'da olağanüstü hal kaldırıldı

Tayland'da hükümet, başkent Bangkok ve çevresindeki eyaletlerde iki ayı aşkın bir süredir uygulanan olağanüstü hali kaldırdı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BANGKOK - Başbakan Yinglak Şinavatra hükümeti, Bangkok'un önemli kavşaklarında gösteri düzenleyen yönetim karşıtlarının iki hafta önce geri çekilmesinin ardından olağanüstü hal yerine İç Güvenlik Yasası'nı uygulama kararı aldı. 

Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Paradorn Pattanabut, İç Güvenlik Yasası'nın 30 Nisan'a kadar yürürlükte kalacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Surapong Toviçakçakul da askerlerin başkent sokaklarına kurdukları barikatları kaldıracağını söyledi. 

Göstericiler, başkentin kent merkezinde yer alan Lumpini Park'ta eylemlerine devam ediyor. 

Sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra'nın ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından başlayan yönetim karşıtı gösterilerde, 20 kişi yaşamını yitirmiş, 700'den fazlası da yaralanmıştı. 

Göstericilerin ağabeyi Taksin'in kuklası olmakla suçladıkları Başbakan Yinglak, krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat'ta erken seçime gitmişti. Göstericilere destek veren muhalefet partileri, seçimleri boykot etmiş, yönetim karşıtı Halkın Demokratik Reform Komitesi de seçimde yetkisini kötüye kullandığı gerekçesiyle hükümeti feshetmesi için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir