THY ile vize kolaylığı

Büyük Sahra Çölünün güneyindeki ülkelerin vatandaşları, Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye vizesi alabilecekler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türk Hava Yolları (THY) ile seyahat eden Büyük Sahra Çölünün güneyindeki ülkelerin (SAGA) vatandaşları, geçerli Schengen, İngiltere ve ABD vizesi sahibi olmaları koşuluyla Atatürk Havalimanı’ndan Türkiye vizesi alabilecekler.

THY’den yapılan yazılı açıklamaya göre, SAGA ülkeleri, Büyük Sahra çölünün güneyindeki Burindi, Komoros, Cibuti, Eritre, Etyopya, Kenya, Malavi, Ruanda, Somali, Uganda, Tanzanya, Zambiya, Angola, Kamerun, Kongo, D.Kongo, Sudan, Gambiya, Gana, Nijer, Nijerya ve Senegal’den oluşuyor.

Başlatılan yeni uygulama bölge ülkeleri ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacak. Türk Hava Yolları’nın yolcu sayısının da artmasını sağlayacak.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Afrika’dan Türkiye’ye gelecek yolcuların vizelerini kolaylaştırmak için yapılan çalışmaların önemine işaret ederek; “Afrika’da birçok şehirde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğinin uzak olması ya da bulunmaması sebebiyle vize almakta zorluk çekiliyor. Türk Hava Yolları’nın girişimiyle İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda vize kolaylığı sağlandı. Schengen, ABD veya İngiltere vizesi bulunan Afrikalı yolcularımızın, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda vize alabilmeleri Türkiye’ye ve Türk Hava Yolları’na olan ilgiyi arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir