Toyota üretim kesintisine gidiyor

Şirket, Kuzey Amerika'da üretilen günlük 80-90 olan araç stokunu ikinci çeyrekte yarıya indirmek amacıyla araç üretimini kısacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TOKYO - Japon otomotiv şirketi Toyota, küresel araç talebinin düşmesi ve araç stokunu yarıya indirmek amacıyla gelecek birkaç ay Kuzey Amerika'daki fabrikalarındaki üretimini kesecek.

Dünyanın en büyük otomotiv üreticisi Toyota yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika'da üretilen 80-90 günlük araç stoku bulunduğunu, stoku ikinci çeyrekte yarıya indirmek amacıyla araç üretimini kısacağını belirtti.

Şirketin kararından Kanada'daki üretim tesislerinin yanı sıra ABD'de  Kentucky, California, Texas, Indiana, West Virginia ve Alabama'daki fabrikalar etkilenecek.

Toyota sözcüsü Yuta Kaga, kamyon üreticisi Hino Motors ve küçük araç üreticisi Daihatsu Motor dahil Toyota'nın 2008 yılı için küresel araç üretiminin 9,23 milyon adet olmasını beklediğini söyledi. Toyota daha önce 2008 için 9,5 milyon adet araç üretmeyi planlıyordu.

Toyota Kuzey Amerika Mühendislik ve İmalat İç İşleri Başkan Yardımcısı Jim Wiseman da yaptığı açıklamada, otomotiv sektörünün zor koşullar içinde bulunduğunu ve bunun bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Bu arada Japon otomotiv firması Honda da küresel satışların düşmesi nedeniyle Japonya'daki üretimini 56 bin adet azaltacak.

Honda, son kesintiyle birlikte kendi mali yılına göre içerdeki üretim planlarını üç kez kısmış oldu.