Trump: Afganistan'dan çekilmeyeceğiz

ABD Başkanı Trump, daha önce söylediğinin aksine Afganistan'dan çekilmeyeceklerini ve oradaki güçlerini takviye edeceklerini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, seçim kampanyası sırasında verdiği sözlerin tersine, Amerikan askerlerinin Afganistan'da devam eden savaş boyunca burada kalacağını söyledi ve bu ülkeye daha fazla birlik gönderileceğinin işaretini verdi.

Taliban militanlarıyla mücadelenin yoğunlaştırılacağını söyleyen Trump, komşu Pakistan'ı da Taliban militanlarını barındırmakla suçladı.

Başkan seçilmeden önce Afganistan'daki askerlerin hızla geri çekileceği sözünü vermiş olan Trump, askeri danışmanlarının istediği yeni planları kabul etmekle, aslında kendi içgüdülerinin tersine hareket ettiğini söyledi. 

Trump, "Biz artık ulus kurmuyoruz, teröristleri öldürüyoruz. Hızlı bir çıkışın sonuçları bellidir ve bunlar kabul edilemez niteliktedir. Hızlı bir çekilme DEAŞ ve El Kaide dahil teröristlerin anında dolduracağı bir boşluk yaratacaktır." şeklinde konuştu.

Bu arada Amerikalı yetkililer, Savunma Bakanı James Mattis'in halen Afganistan'da bulunan 8 bin 400 kadar askere ilave olarak 4 bin kişilik birlik daha gönderme planını Trump'a sunduğunu ve Başkan'ın da bunu imzaladığını söylediler.