Trump ve Kim "anlaşamadı"

ABD Başkanı Trump, "Kim ile gerçekten verimli bir görüşme yaptık, ancak imzalanacak iyi bir şey yoktu" dedi ve "Bazen yürüyüp gitmeniz gerekir" diye ekledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlenen ikinci zirvede anlaşma sağlanamadı.

Görüşmeler sonrası açıklama yapan Trump, "Kuzey Kore ile herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Trump, "Başkan Kim ile gerçekten verimli bir görüşme yaptık, ancak imzalanacak iyi bir şey yoktu. Bazen yürüyüp gitmeniz gerekir... Kuzey Kore yatırımların tamamen kaldırılmasını istedi, bunu yapamayacağımızı ifade ettik. Kim nükleerden arınmayı kabul etti, ancak sadece belirli alanlarda, ayrıca nükleer testler veya füze testleri yapmama sözü verdi" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da, "Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor" diye konuştu.

Trump ve Kim, görüşmelerin yapıldığı otelden planlanandan önce ayrıldı ve iki lider arasında düşünülen ortak imza töreni rafa kaldırıldı.

İki lider de iyimser mesajlar vermişti

Donald Trump ve Kim Jong-un, görüşmelere ilişkin iyimser açıklamalar yapmıştı.

Bugünkü görüşmeler öncesi Kim, nükleer silahlarından vazgeçmeye hazır olup olmadığı sorusuna "Bunu yapmaya istekli olmasaydım, şu anda burada olmazdım" cevabını vermişti. Bu açıklamaya cevaben Trump ise "Bu duyduğun en iyi cevap olabilir" demişti.

Bugün, Trump ile Kim'in TSİ 10.05'de ortak imza töreni gerçekleştirmesi bekleniyordu.