Trump'tan vergi reformunda geri adım

ABD Başkanı Trump'ın tartışmalı vergi reformunda önemli değişiklikler yapılabileceğini ve kurumlar vergisinin yüzde 20 yerine yüzde 22'ye indirilebileceğini söylemesi, vergi planıyla ilgili belirsizliğe yol açtı. 

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump, tartışmalara yol açan vergi reformu planında önemli değişiklikere gidebileceğinin sinyalini verdi. Planın ABD Senatosu'nda az farkla onaylanması sonrası açıklama yapan Trump, kurumlar vergisinin yüzde 35'ten yüzde 20'ye değil yüzde 22'ye indirilmesi seçeneğini değerlendireceğini söyledi.

Associated Press haber ajansının haberine göre, Trump dün New York gezisi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, vergi reformuyla ilgili müzakerelere açık olduğunu belirtti.

Vergi reformu için iki ayrı tasarı hazırlayan Temsilciler Meclisi ve Senato arasında bu ay görüşmeler yürütüleceğini hatırlatan Trump, "Sonuçta güzel bir şey ortaya çıkacak. 35'ten 20'ye inebilir, sonuç olarak 22 olabilir. Hep birlikte göreceğiz" dedi.

Senato ve Temsilciler Meclisi arasında görüşmeler başlıyor

Trump'ın en önemli vaatleri arasında yer alan vergi reformu, ülkedeki vergi sisteminde köklü değişiklikler öngörüyor.

Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin, daha önce yaptıkları açıklamalarda, kurumlar vergisinin yüzde 20'ye indirilmesi konusunda taviz vermeyeceklerini ve yüzde 20 hedefinde ısrarcı olduklarını söylemişti.

ABD Senatosu, ülkenin vergi sisteminde son 30 yılın en büyük değişikliklerini öngören 1,5 trilyon dolarlık vergi tasarısını az bir farkla onaylamıştı. Cumhuriyetçi senatörlerin tartışmalı vergi tasarısı, Washington saatiyle 02:00 civarında yapılan oylamada 49’a karşı 51 oyla kabul edilmişti.

Kongre'nin iki kanadı Senato ve Temsilciler Meclisi'nin, kapalı kapılar ardında vergi reformu konusunda uzlaşma sağlamak üzere görüşmeler yürütmesi bekleniyor.

Trump, vergi reformu yasasını Noel öncesinde imzalamak istediğini vurgulamıştı.

ABD Senatosu vergi tasarısını onayladıABD Senatosu vergi tasarısını onayladı