'Tüketici harcamaları izlenecek'

Cunliffe, faiz artırımına karar vermeden önce işletme yatırımları ve ihracatta iyileşmelerin tüketici harcamalarındaki yavaşlamayı ne kadar telafi edebileceğini görmek istediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, faiz artırımına karar vermeden önce işletme yatırımları ve ihracatta iyileşmelerin tüketici harcamalarındaki yavaşlamayı ne kadar telafi edebileceğini görmek istediğini söyledi.

Cunliffe yaptığı açıklamada, zayıf ücret büyümesine işaret ederken, son birkaç yılda yaşananlardan çıkardıkları dersin İngiltere ekonomisinin işsizlik oranında düşüşe rağmen çok fazla yurt içi enflasyon yaratamadığı olduğunu vurguladı.

BBC'nin faiz artırımı için doğru zaman olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Cunliffe, "Hanehalklarının reel gelirlerinin yüksek enflasyon tarafından sıkıştırıldığı ortamda tüketici harcamaları yavaşlıyor, bu yavaşlamanın işletme yatırımları ve ihracatta büyüme ile bir
miktar telafi edilmesini bekliyoruz. Faiz kararı öncesinde bunun nasıl sonuçlanacağını, biteceğini görmek istiyorum" diye konuştu.