Tuna Nehri dondu

Avrupa'daki soğuklar etkisini sürdürüyor. Avusturya'da Tuna üzerinden yapılan gemi trafiği geçici olarak durduruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VİYANA - Doğu ve batı Avrupa ülkelerinde etkili olan dondurucu soğuklar nedeniyle Avusturya'da Tuna nehri dondu ve gemi trafiği geçici olarak durduruldu.

Almanya'dan başlayarak sırasıyla Avusturya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan üzerinden Karadeniz'e ulaşan Tuna nehri Avusturya'nın Oberösterreich eyaletindeki bölgede kısmen buzla kaplandı.

Avusturya su taşımacılığı idaresi direktörü Reinhard Vorderwinkler basına yaptığı açıklamada, Tuna nehri üzerindeki gemi trafiğinin geçici olarak durdurulduğu, buz nedeniyle Linz bölgesinden Almanya'nın Bavyera eyaletine gemi seferlerinin yapılamadığını bildirdi.

Bu arada Almanya'nın Bavyera eyaletinde de Main-Tuna kanalının donduğu ve kanalın 100 kilometrelik bölümünün gemi trafiğine kapatıldığı belirtildi.

Avusturya Merkezi Meteoroloji istasyonu (ZAMG) Tirol eyaletinde dün yapılan ölçümde ısının eksi 28,8 derece olarak saptandığını belirterek, dondurucu soğukların pazar gününe kadar devam edeceği tahmininde bulundu.

Başkent Viyana'da da hava sıcaklığı bugün eksi 10 derece olarak saptandı.

Soğuklar can almaya devam ediyor

Macaristan Afet Dairesi Sözcüsü Timea Petroczi, ülkede son 24 saat içinde 4 kişinin donarak yaşamını yitirdiğini, donmak üzere olan 21 kişinin ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

Macar yetkililer, soğukların Macaristan'da etkisini devam ettirdiğini, ülkenin doğusundaki bölgelerde okulların zorunlu olarak tatil edildiğini, hava sıcaklığının eksi 8 ila 20 derece arasında olacağını açıkladı.

Berlin son 25 yılın en soğuk gecesini geçirdi

Offenbach kentindeki Alman Meteroloji Dairesi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin bazı bölgelerinde hava sıcaklığının eksi 25 dereceye kadar düştüğü, nüfusun en yoğun olduğu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde hava sıcaklığının eksi 22,5 derece olduğu belirtildi.

Soğuklar ülkenin doğusundaki Thüringen, Saksonya ve Brandenburg eyaletlerinde etkili olurken, Aşağı Saksonya eyaletinde de 75 yaşındaki bir kişinin aşırı soğuklardan dolayı hayatını kaybettiği bildirildi.

"B.Z" gazetesi, Almanya'nın başkenti Berlin'in de eksi 24 dereceyle son 25 yılın en soğuk gecesini geçirdiğini ve bir yaşlı kadının aşırı soğuklardan dolayı hayatını kaybettiğini yazdı.

Berlin'in ortasından geçen Spree nehri de soğuklar nedeniyle donarak deniz trafiğine kapatılırken, tren ve banliyö seferlerinde de gecikmeler ve aksaklıklar yaşandı.

Soğuk hava Hollanda'yı hafta sonu terk edecek

Dün gece Hollanda'nın orta kesimlerinde yer alan Flevoland bölgesinde hava sıcaklığının eksi 20, kuzey kesimlerinde ise eksi 17 dereceye kadar düştüğü belirtildi. Tahminlere göre, önümüzdeki günlerde de devam edecek olan soğuk hava hafta sonuna doğru ısınmaya başlayacak.

 

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir