Tunuslular sandık başında

Yeni anayasayı hazırlamakla görevli Ulusal Kurucu Meclis'in üyelerini belirlemek için yapılan seçimlerde oy verme işlemi başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNUS - Tunus'ta yeni anayasayı hazırlamakla görevli Ulusal Kurucu Meclis'in üyelerini belirlemek için yapılan seçimlerde oy verme işlemi başladı.

Bir sonraki genel seçimlere kadar ülkeyi yönetecek yeni hükümeti de oluşturacak kurucu meclisin 217 üyesinin belirleneceği seçimler için yerel saatle 07.00'de (TSİ 09.00) açılan sandıklar yerel saatle 19.00'da kapanacak.

Ülkedeki 7 milyonu aşkın seçmenin sandık başına çağrıldığı seçimlerde oy sayma işlemi sandıkların kapanmasının hemen ardından başlayacak. Tüm ülkedeki 27 seçim bölgesinden gelecek ilk sonuçların gece belli olması bekleniyor.

42 bin güvenlik görevlisinin emniyeti sağlayacağı Tunus tarihinin ilk özgür seçimlerinde 1500'den fazla aday listesi bulunurken, seçimlere katılım oranı merakla bekleniyor.

Seçimleri düzenleyen bağımsız seçim kurulu Isie yaptığı açıklamada, Tunus seçimlerine yurt dışında yaşayan Tunusluların katılımının yüzde 40 olduğunu bildirdi.

Bu arada, Tunus'un geçici Devlet Başkanı Fuad Mebazaa, Arapça yayımlanan Essabah gazetesine yaptığı açıklamada, kurucu meclisin yeni bir devlet başkanı atamasının ardından siyasi yaşamdan temelli çekileceğini belirtti.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir