Türk bankalarının Irak'a gelmelerini destekliyoruz

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, MÜSİAD'ı ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğini (MÜSİAD) ziyaret etti.

Tarık Haşimi ve MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, MÜSİAD genel merkezinde gerçekleştirdikleri 1 saatlik görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Ziyaretinin amacını, MÜSİAD heyeti ile bir araya gelerek, MÜSİAD ve Irak için ne çeşit ekonomik, yatırım yollarını görüşmek olarak açıklayan Haşimi, görüşmelerinde ekonomik ikili ilişkilerle ilgili çeşitli konuları ele aldıklarını anlattı.

Haşimi, ilişkilerin iki taraf için de daha iyi hale getirilmesi konusunda uzlaşıldığını ifade ederek, "Başkana, sadece Türk işadamlarının ve şirketlerinin Irak'ta yatırım yapmalarına yardım etmek ve onları desteklemekle ilgilenmediğimi söyledim. Türkiye'nin rolü para kazanmayı aşıyor. Türkiye, Irak'ın ağabeyi gibi hareket ediyor" dedi.

Türkiye'nin Irak'ın yeniden yapılanmasına katkıda bulunması konusuna değinen Haşimi, MÜSİAD'ın da ekonomi ve yatırımın yanı sıra, gençlerin eğitimi, ekonomik aktiviteler ve sosyal konularda yardımı olabileceğini belirtti.

Haşimi, bir gazetecinin İş Bankası'nın Irak'ta şube açması konusundaki sorusunu şöyle yanıtladı:

"Biz, Türk bankalarını Irak'a gelmeleri konusunda destekliyoruz. Biri Bağdat'ta, diğeri Erbil'de olmak üzere iki şube açacaklarını söylediler. Ben de onları yakın gelecekte biri Musul'da, bir diğeri Basra'da şube açmaları konusunda teşvik ediyorum. Çünkü bu, bütün bölgeyi kapsamak açısından önem taşıyor. Bu konu üzerinde düşünüyorlar ancak karar iki şube için alınmış."

Irak'taki bankacılık sisteminin yenilenmesi gerektiğine işaret eden Haşimi, bu konuda Türkiye'nin tecrübesine de ihtiyaç duyduklarını, bilgi ve uzmanlık konusunda Türkiye'nin katkıda bulunabileceğini söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir