Türk Büyükelçiliği'nde beyaz toz paniği

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne, bir zarfın içinde ne olduğu bilinmeyen beyaz toz gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEL AVİV- İsrail'deki Türkiye Büyükelçiliğine içinde beyaz toz bulunan bir zarfın gönderilmesi, Büyükelçiliği ve İsrailli yetkilileri alarma geçirdi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ne, bir zarfın içinde ne olduğu bilinmeyen beyaz toz gönderildi.

Büyükelçilik yetkilileri alarma geçerken, İsrailli güvenlik yetkilileri ve uzmanlar da Büyükelçiliğe giderek incelemelere başladı. Büyükelçiliğe bir ambulans ve bir itfaiye aracı da gönderildi.

Zarfın içindeki maddenin niteliği üzerinde çalışma sürüyor. Büyükelçiliğe sabah saatlerinde gelen zarfın kim tarafından gönderildiği henüz bilinmiyor.

Tel Aviv'deki ABD İspanya ve İsveç büyükelçiliklerine de geçen hafta benzer zarflar gönderilmiş, zarflarda şüpheli maddenin yanı sıra İsrail karşıtı ifadeler yer almıştı.

Beyaz toz diğerleriyle aynı

Beyaz tozun, geçen hafta bazı elçiliklere gönderilenin aynısı olduğu bildirildi.

Polis yetkililerinin ifadesine göre, zarfın içindeki şüpheli maddeyle ilgili ilk incelemeler, geçen hafta İsrail'deki ABD, İspanya ve İsveç büyükelçiliklerine zarf içinde gönderilen maddenin aynısının söz konusu olduğunu gösterdi.

Bununla birlikte zarf ve içindeki beyaz toz, mahiyeti araştırılmak üzere Nes Tziona'daki laboratuvara tahlil için gönderildi. Tahlil sonucunun birkaç gün içinde alınması bekleniyor.

Alınan bilgiye göre, üzerinde "Türk Büyükelçisine" yazılı zarf, Büyükelçiliğe sabah saatlerinde ulaştı. Büyükelçilik görevlisi, açtığı zarfların birinde beyaz tozla karşılaşınca durumu polise iletti. Görevlinin de hastanede kontrolden geçtiği, herhangi bir olumsuzluğun söz konusu olmadığı belirtildi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir