Türk halkı 'nasıl olursa olsun' çözümünü kabul etmez

Başbakan Küçük, "Bu toprakların gerçek sahibi olan bir halkın kurduğu KKTC devleti, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin teminatı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Başbakanı İrsen Küçük, adada kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla devam eden müzakerelerde, siyasi eşitlik, iki bölgelilik, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisiyle yeni bir ortaklık kurulması yönündeki yapıcı çabaların sürdürüldüğünü belirterek, Türk halkının "nasıl olursa olsun" gibi bir çözümü kabul etmeyeceğini vurguladı.

KKTC Başbakanı Küçük, 15 Kasım 1983'de kurulan KKTC'nin 27. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Kıbrıs Türk halkının var oluşunun ve egemenliğin simgesi olan KKTC'nin 27. kuruluş yıl dönümünü bir kez daha büyük bir coşku ve heyecan içinde kutladıklarını" kaydetti.

"Kıbrıs Türklerinin 1950'li yıllarda başlayan var oluş ve özgürlük mücadelesinin, 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı ile son bulduğunu ve KKTC'nin ilanı ile doruğa ulaştığını" ifade eden Küçük, Kıbrıs Türk halkının 11 yıl boyunca tüm zorluklara göğüs gererek yılmadan mücadelesini sürdürdüğünü ve 1974 Barış Harekatı ile çizilen hudutlar içerisinde kendi egemen devletini kurabilme başarısını gösterdiğini belirtti.

Başbakan Küçük, "bu toprakların gerçek sahibi olan bir halkın kendi kaderini tayin hakkını kullanarak kurduğu siyasi bir gerçeklik olan KKTC devletinin, Kıbrıs Türk halkının geleceğinin teminatı olduğunu" vurguladı.

"Anavatan Türkiye'den aldığı destekle, Kıbrıs Türk halkının inanç ve kararlılıkla dün olduğu gibi bugün de yarın da bu topraklarda var olmaya devam edeceğini" kaydeden Küçük, şöyle devam etti:

"Kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla Ada'da yarım asır önce başlatılan ve halen devam eden müzakerelerde, siyasi eşitlik, iki bölgelilik ve Türkiye'nin etkin ve fiili garantisiyle yeni bir ortaklık kurulması yönündeki yapıcı çabalar sürdürülmektedir. Bu yolda karşılaşılan tüm güçlük ve haksızlıklara karşın haklarımızın teminat altına alınacağı adil ve kalıcı bir çözüm için ortaya konan iradenin muhafaza edilmesi için gayret gösterilmektedir. Ancak bilinmelidir ki, Kıbrıs Türk halkı nasıl olursa olsun bir çözümü kabul etmez.

KKTC'nin kuruluş yıl dönümünde Kıbrıs Türk halkını bu günlere taşıyan başta Dr. Fazıl Küçük ve mücadele arkadaşları yanında, bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimize, tüm gazilere ve bugünlere ulaşmamızda gayretini esirgemeyen Kıbrıs Türk halkına, desteği ile bizlere güç veren Anavatan Türkiye'ye minnet ve teşekkürlerimi sunarım."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir