Türk iş adamı ABD'de futbol takımı kuruyor

Indiana eyaletinin iş adamlarından Ersal Özdemir'in kuracağı başkent Indianapolis'in ilk profesyonel futbol takımı, ABD'nin "ikinci ligi" olarak nitelenen Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde mücadele edecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

WASHINGTON  - ABD'nin Indiana eyaletinin başarılı Türk işadamı Ersal Özdemir, eyaletin başkenti Indianapolis'e tarihinin ilk profesyonel futbol takımını kuruyor.
Keystone şirketler grubunun başkanı ve sahibi olan, imza attığı çalışmalarla eyaletin en gözde işadamlarından biri haline gelen Özdemir, ABD'nin 11'inci büyük kenti Indianapolis'te futbol takımı kurarak eyalette bir ilke imza attı. Özdemir'in sahibi olduğu kentin ilk profesyonel futbol takımı, ABD'nin "ikinci ligi" olarak nitelenen Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde (North America Soccer League-NASL) mücadele verecek.
 
"Gençler çok meraklı"
 
Özdemir'in bu girişimi, son yıllarda futbola ilginin arttığı kentte büyük sevinçle karşılandı. Yeni takımın duyurusunun yapıldığı basın etkinliği, kent halkının yoğun ilgisine ve coşkulu görüntülere sahne olurken, etkinliğe Indiana'nın yeni valisi Mike Pence ile Indianapolis Belediye Başkan Yardımcısı Deron Kintner da katıldı.
Kendisi de Türkiye'de yaşadığı yıllarda futbol oynayan Özdemir, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, vali ve belediye başkanının bu konuda desteklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Amerika'da futbolun henüz Avrupa düzeyinde olmasa da, gençler arasında çok popüler olduğunu ifade eden Özdemir, ABD futbolunun da 10-15 yıl sonra Avrupa seviyesine geleceğine inandığını söyledi.
Takımı, Indianapolis halkının yıllar boyu gurur duyacağı büyük bir takım haline getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Özdemir, şu anda takımı kurma aşamasında olduklarını, teşkilatlanma çalışmalarını yürütmesi için, ABD futbol liginin en üst düzey klasmanı olan Major League Soccer takımlarından Chicago Fire'ın eski kurucu genel menajeri Peter Wilt'i kulüp başkanı olarak işe aldığını bildirdi.
 
Takım, gelecek yıl maçlara hazır olacak
 
Halen sponsorluk anlaşmaları, pazarlama menajerinin görevlendirilmesi, bilet satışları gibi idari teşkilat yapısı üzerinde çalıştıklarını dile getiren Özdemir, sonbahara kadar da önce antrenör, daha sonra da oyuncuların belirleneceğini, böylece Kasım ayında tam teşekküllü olarak antrenmanlara başlanmasının planlandığını ifade etti.
Özdemir, bu yılın takımın kurulma hazırlıklarıyla geçeceğini, gelecek yıl Mart ayında başlayacak bir sonraki sezona katılmayı planladıklarını belirtti.
 
"Indianapolis'in ilk profesyonel futbol takımı olacak"
 
Takımın Indianapolis'in profesyonel anlamdaki ilk futbol takımı olacağına işaret eden Özdemir, takımı hem "halkın takımı" yapmak, hem de halkta yeni takımlarına karşı biraz heyecan uyandırmak için de anlamlı bir uygulama başlattı.
Özdemir, kulübün adı ve forma renginin henüz belli olmadığını, bunları kent halkının seçmesi için kulübün internet sitesinde anket başlattıklarını, sonuçlarını ise Mart ayı ortalarında açıklayacaklarını kaydetti.
Amerikalılar'dan şu ana kadar çok olumlu tepkiler aldıklarını da ifade eden Özdemir, takımın ilk birkaç sezon maçlarını Indiana-Purdue Üniversitesi'nin sahasında oynayacağını, 3-4 yıla kadar da yeni stat yapmayı planladıklarını bildirdi.
 
"Türkiye'den futbolcu getirebiliriz"
 
Özdemir, bir soru üzerine, sponsorluk çalışmalarının çok başarılı gittiğini, kendisinin Indianapolis Ticaret Odası yönetim kurulu üyesi olarak birçok firmayla bağlantısının olmasının bu noktada avantaj sağladığını ifade etti.
Takıma dair ileriye dönük projelerinden bahsederken, Avrupa liglerinde verilen arada, dostluk maçı için Avrupa'dan bir takım getirmek istediklerini anlatan Özdemir, hatta Türkiye'den de bir takımın gelebileceğini söyledi.
Özdemir, takıma Türkiye'den futbolcu getirmeye de açık olduklarını, belki de kendilerinin dostluk maçı için Türkiye'ye gidebileceğini belirtti.
Bir başka soru üzerine, takıma futbolcu bulmada sıkıntı çekeceklerini sanmadığını kaydeden Özdemir, Indiana Üniversitesi'nin futbol takımının geçen yıl şampiyon olduğunu, bu yıl da yine birinci sırada yer aldığını, eyalette güçlü bir futbolcu potansiyelinin bulunduğunu dile getirdi.