Türk Telekom, Kırgız ihalesinden çıkarıldı

Türk Telekom'un yanı sıra Rus Rostelekom ve Alman Axos Capital de teminat yatırılmadığından ihale dışı kaldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Türk Telekom'un, Kırgız Telekom ihalesinden çıkarıldığı bildirdi.

Kırgızistan Devlet Varlığı Komitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom'un yanı sıra Rusya'nın Rostelekom ve Almanya'nın Axos Capital GmbH şirketleri, ihale komisyonu tarafından belirlenen teminat miktarlarını bankaya yatırmadıkları gerekçesiyle ihaleden çıkarıldı.

Açıklamada, 27 Ağustos'ta yapılan ihaleye yerli ve yabancı toplam 8 şirketin katılmak için başvuruda bulunduğunu, ihaleye 6 şirketin alındığı belirtildi. İhale başvuru dosyalarının incelenmesinden sonra da, ihale şartlarını yerine getirmedikleri gerekçesiyle 3 şirketin ihaleden çıkarılması kararı alındığı kaydedildi.

Telekom: Tarafımıza bildirim yapılmadı

Bu arada Türk Telekomünikasyon A.Ş, Kırgız Telekom ihale sürecine ilişkin olarak, kısa listede yer almadıklarına ilişkin kendilerine resmi bir bildirim ulaşmadığından, bu konuda yorum yapmalarının mümkün olmadığını bildirdi.

Türk Telekom'dan Borsaya gönderilen yazıda, Türk Telekom'un, Kırgız Telekom'un özelleştirmesiyle ilgili ihaleye teklif verdiği, ihale şartnamesinde yer alan iki aşamalı değerlendirme sürecine ilişkin başvurusunu, katılım ücreti ödenmesi dahil, tüm şartları tam ve eksiksiz olarak yerine getirerek zamanında yaptığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Konuyla ilgili olarak medyada aralarında şirketimizin de bulunduğu üç şirketin ikinci aşama değerlendirmeye alınmayacağına dair birtakım haberler çıkmış olmasına rağmen, Kırgızistan Devlet Varlığı Komitesince şirketimizin ikinci aşama için belirlenen kısa listede yer almadığına ilişkin resmi bir bildirim tarafımıza şu ana kadar yapılmamış olduğundan bu konuda herhangi bir yorum yapmamız mümkün bulunmamaktadır. Bu yönde resmi bir bildirim almamız halinde durumu gecikmesizin paylaşacağımızı saygılarımızla bildiririz."