Turkcell'in kilit genel kurulu WSJ'de

Wall Street Journal, "Turkcell'in yönetim kurulu başkanının değiştirilmesinin istendiğini" yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - ABD'nin ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), "Turkcell'in yönetim kurulu başkanının değiştirilmesinin istendiğini" yazdı.

Gazetenin internette çıkan İstanbul mahreçli haberinde, "Turkcell'in İsveçli ortağı TeliaSonera ile Rus ortağı Altimo'nun, Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Colin Williams'ın, 21 Nisan'da yapılacak genel kurul toplantısında değiştirilmezse, Yönetim Kurulundaki havanın, açıkça düşmanca bir hal alacağı ve şirketin yönetimini etkileyeceği yönünde uyarıda bulunduklarını" yazdı. 

Altimo ve TeliaSonera yöneticilerinin İstanbul'a geldiklerinde gazeteye verdikleri mülakatta, "Colin Williams'ın müteaddit defalar Turkcell'i kontrol eden hissedar Mehmet Karamehmet'in Çukurova Holding'inin tarafını tuttuğunu söyledikleri" belirtilen haberde, Altimo ve TeliaSonera yöneticilerinin, "bu durumun, şirketin yabancı pazarlara açılımını ve büyüme beklentisini engellediği" görüşünü savundukları da kaydedildi.

Söz konusu iki şirketin yöneticilerinin Perşembe günü yapılacak genel kurul toplantısında Williams'ı değiştirerek, Karamehmet'in şirket üzerindeki etkisini azaltmak için onun yerine iki bağımsız üye getirmek istediklerini söylediklerini yazan gazete, Altimo'nun şirket birleşme ve satın alımlarından sorumlu başkanı Mustafa Kiral'ın "Williams değiştirilmezse, bunun şirket için ciddi sonuçları olacak. İç piyasa doymuş durumda, bizim bölgede hisse almamız, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına genişlememiz gerekir, oturup fırsatların bizim ayağımıza gelmesini bekleyemeyiz' dediğini ifade etti.

Haberde, Kiral'ın, Altimo ve TeliaSonera'nın, Turkcell'in Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv'i görevinden almayacağını söylediğini de yer aldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir