Türkiye-İspanya iş aleminin milli takımı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan İspanya-Türkiye Ticaret Odası'nın açılış törenine katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MADRİD - İspanya-Türkiye Ticaret Odası'nın açılış töreninde konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, odanın Türkiye-İspanya ticari ilişkilerine yeni bir ivme ve yeni ufuklar katacağını söyledi.

Bu tür odaların önemini 13 yıl ASO başkanlığı yapmış bir kişi olarak iyi bildiğini kaydeden Çağlayan, odanın Türkiye-İspanya arasındaki siyasi, ekonomik, ticaret ve turizm alanındaki ilişkileri daha fazla geliştirmek ve üçüncü ülkelerle iş yapmak konularında çok katkıları olacağına inandığını anlattı.

İspanya-Türkiye Ticaret Sanayi Odası'nın DEİK'in çalışmalarına takviye olacağını da kaydeden Çağlayan, birlikten kuvvet doğacağını ve yeni bir ortam sağlanacağını dile getirdi.

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin ekonomi, dış ticaret, yatırımlardan sorumlu bir bakanı ve 27 yıl sanayicilik yapmış biri olarak, ticaret ve sanayi odasının ilişkileri bugünkü seviyesinden daha üst noktalara taşıyacak önemli bir mekanizma olacağına inancını da ifade etti.

Oda üyeleri arasında Türkiye'ye yatırım yapan İspanyol işadamlarının, İspanya'da yatırım yapan Türk işadamlarının olduğunu belirten Çağlayan, "Türkiye İspanya iş aleminin milli takımı oluyor bu. Ben de bu milli takımın menajerliğine soyunuyorum. Fahri menajerlik yapmak için varım" diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye ve İspanya'da iş yapacak iş adamlarını oda üyesi olmaya devam etti.

Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ayşe Sinirlioğlu da oda üyelerini tanıtarak, odanın resmi açılışının 8 Eylül'de yapıldığını, Bakan Çağlayan'ın İspanya'da olması dolayısıyla da bir tören düzenlendiğini söyledi.

Oda Başkanı Alfredo Velazco da her zaman projelerin iyi niyetle başladığını belirterek, bu iyi niyetlerin güzel limanlara ulaşmasını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini diledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir