Türkiye savunacağımız bir müttefik

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı General Breedlove, Türkiye'nin güney sınırlarında yaşananlardan endişe duyduklarını belirterek, "Mecbur kalırsak Türkiye savunacağımız bir müttefik" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - NATO Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutanı Amerikalı General Philip Breedlove, Türkiye'nin güney sınırlarında yaşananlardan endişe duyduklarını belirterek, "Mecbur kalırsak Türkiye savunacağımız bir müttefik" dedi.

Breedlove, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında, bir soru üzerine, Türkiye'nin güney sınırlarında yaşanan gelişmelerden endişe duyduklarını söyledi.

Breedlove, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sınırı boyunca olanlara yönelik, NATO'da kaygılarımız bulunduğunu Avrupalı bir komutan olarak söyleyebilirim. Mecbur kalırsak bu (Türkiye) savunacağımız bir müttefik. Bu açıkça ifade edildi. Sınırın güney yakasında, tüm aktörler tarafından yürütülen sınırı öbür tarafına geçmesine neden olacak, yabancı savaşçı akınını artıracak veya Avrupa'da bizi etkileyebilecek her türlü faaliyetten endişeliyiz."

Breedlove, "Irak'taki savaşın, Türkiye örneğiyle bölgeye dalga dalga yayılmasından kaygılısınız o halde?" sorusuna, "Türkiye'ye ve Avrupalı ortaklarımıza sıçramasından kesinlikle endişe duyuyoruz" yanıtını verdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir