Türkiye'nin AB'ye üyelik tartışması büyüyor

UMP, Türkiye konusunda muhalefetteki Sosyalist Parti'yi "seçmenle dalga geçmekle", Sosyalist Parti ise iktidarı, seçmene "yalan söylemekle" suçladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PARİS - Fransa'da Avrupa Parlamentosu seçimleri arifesinde iktidar ve muhalefetin, Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki tartışması giderek büyüyor.

İktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP), Türkiye konusunda muhalefetteki Sosyalist Parti'yi "seçmenle dalga geçmekle", Sosyalist Parti ise iktidarı, seçmene "yalan söylemekle" suçladı.

Sosyalist Parti Sözcüsü Benoit Hamon, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi "yalan söylemekle" suçladı ve "Sarkozy, 'Türkiye'yi istemiyoruz' diyor ama dönem başkanlığında iki fasıl başlığını açtı. Paris'te farklı, Brüksel'de farklı konuşuyor" ifadesini kullandı.

"Fransızlara artık doğruyu söyleyin" diyen Sosyalist Parti Sözcüsü, "Kriterleri yerine getirdiği takdirde partisinin Türkiye'nin AB üyeliğine sıcak baktığını" söyledi.

Başbakan François Fillon ise muhalefetin Türkiye konusunda seçmenle "dalga geçtiğini" iddia etti.  

Fillon, Sosyalist Parti'nin açık seçik bir stratejisi olmadığını ve Avrupa konusunda siyaset geliştiremediğini ileri sürdü. Fillon, "Muhalefet önce belirlenen takvime saygı duyulsun, sonra Ankara'nın üyelik için kriterlere uyup uymadığına bakılsın diyor. Bu seçmenle dalga geçmek demek" diye konuştu.