Türklerden oy istedi

Hollanda erken seçime hazırlanıyor. İşçi Partisi Genel Başkanı Hans Spekman, Türk toplumunu oy kullanmaya çağırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 

AMSTERDAM - Hollanda'da ana muhalefetteki İşçi Partisi (PvdA) Genel Başkanı Hans Spekman, 12 Eylül'de düzenlenecek erken genel seçimin son derece önemli olduğunu belirterek, bütün Türkleri oy kullanmaya davet etti. Partinin Amsterdam'daki genel merkezinde PvdA'nın Rotterdam Belediye Meclisi üyesi Zeki Baran ile Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Spekman, ekonomik olarak zor günler geçiren Hollanda'nın refaha kavuşması için her oyun ayrı öneminin bulunduğunu söyledi.

Seçimin Eylül ayına denk gelmesinin dezavantaj olduğuna, özellikle çok sayıda Türk ve Faslının bu dönemde ülkelerine tatil amaçlı gittiğine işaret eden Spekman, Türk toplumuna mutlaka oylarını kullanmaları, kullanamayacakların ise Hollanda'da kalan birine vekalet vermesi tavsiyesinde bulundu. Hükümetin aldığı kararların ekonomik olarak zor günler yaşayan yabancıları olumsuz etkilediğine değinen Spekman, özellikle yabancı kökenli emekliler için verilen tamamlayıcı ek ödeneklerin kesilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Hollanda'yı daha güçlü hale getirmek ve istihdam imkanlarını artırmak için çaba harcayacaklarına vurgu yapan Spekman, "Seçimde ülkemizin geleceğine, bizim ve çocuklarımızın geleceğine karar vereceğiz. O yüzden oylarımızı mutlaka kullanalım" diye konuştu.

Aşırı sağcı Geert Wilders'ın partisiyle seçimden sonra koalisyon kurmama yönündeki düşüncelerinin geçerli olduğunu da hatırlatan Spekmen, bu konuda kararlı olduklarını ve Wilders ile koalisyon kurmayacaklarını söyledi. PvdA Genel Başkanı Spekman, aktif siyasete veda edeceğini açıklayan partinin önemli isimlerinden Nebahat Albayrak'ın aldığı kararı saygıyla karşıladığını kaydetti. Spekmen, uzun yıllar birlikte çalıştığı Albayrak'ın partide daha uzun yıllar görev alabileceğini ifade etti.

"Türk toplumu mutlaka sandık başına gitmeli"

12 Eylül seçimlerinin Hollanda için büyük önem taşıdığını anlatan Rotterdam Belediye Meclisi üyesi Zeki Baran da bu iktidar döneminde heyecanını kaybeden Hollanda'ya eski günlerini yaşatmak istediklerini söyledi. Türk toplumunu seçimde mutlaka oy kullanması yönünde uyaran Baran, hükümetin aldığı kararların yabancıları köşeye sıkıştırdığını ifade ederek, "Bunu geri çevirmek istiyoruz. Emeklilerin ek ödenekleri konusunda hükümet kesintiye gitti. Yıllık yaklaşık 800 avroya denk geliyor bu. Bundan en çok etkilenen Türk ve Faslılar oldu. Biz iktidara geri geldiğimizde bunun geri döndürülmesi için elimizden geleni yapacağız. Bu bir ayrımcılık. Biz buna karşıyız. Kesinlikle. Bu iktidardan kurtuluşun yolu sandık başına gitmekten geçiyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir