TÜSİAD, Kral Carlos ve İspanyol iş adamlarıyla görüştü

İspanya Kralı Juan Carlos ve İspanyol iş adamları Türkiye'nin AB'ye üyeliğine destek verdiklerini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

MADRİD- Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), AB dönem başkanlığını yürüten İspanya'nın başkenti Madrid'deki görüşmelerini tamamlarken, İspanya Kralı Juan Carlos ve İspanyol iş adamları Türkiye'nin AB'ye üyeliğine verdikleri desteği yinelediler.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner başkanlığındaki heyet, bu sabah ilk olarak İspanyol İşverenler Örgütleri Konfederasyonu'nun (CEOE) verdiği kahvaltıda üst düzey İspanyol iş adamlarıyla bir araya gelirken, daha sonra Kral Juan Carlos tarafından kabul edildiler.

Kraliyet ailesinin ikametgahı olan ve Kral Juan Carlos'un ofis olarak da kullandığı Zarzuela Sarayı'nda yapılan kabulde, TÜSİAD heyeti ile birlikte Türkiye'nin Madrid Büyükelçisi Ender Arat'ta bulundu. Basına kapalı olarak yapılan yaklaşık yarım saatlik görüşmeyle ilgili alınan bilgilerde TÜSİAD'ın Türkiye'nin AB'ye üyelik süreciyle ilgili Kral Juan Carlos'dan destek istediği, İspanya Kralı'nın da bugüne kadar verdiği desteği yinelediği ifade edildi. TÜSİAD Başkanı Boyner ayrıca, Kral Juan Carlos'u Türkiye'ye davet etti. Kral Juan Carlos'un gelecek yıl için Türkiye'ye gelmeyi planladığı öğrenildi.

Bu arada sabahki kahvaltıda konuşma yapan CEOE Başkanı Gerardo Diaz Ferran'da İspanyol iş adamları olarak Türkiye'nin AB'ye üyeliğine tam destek verdiklerini belirtti. Görüşmeler sırasında gerek CEOE Başkanı Ferran gerekse TÜSİAD Başkanı Boyner, Türkiye ve İspanya arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesi için işbirliğinin artırılmasını ve iki ülkenin birbirini daha yakından tanıması gerektiğini vurguladı.

İspanya'yı AB dönem başkanı olması sıfatından dolayı ziyaret eden TÜSİAD heyeti, Madrid'deki görüşmelerini tamamladıktan sonra özel uçakla İstanbul'a hareket etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir