Ukrayna ordusu ayrılıkçılara ateş açıyor

Ukrayna silahlı kuvvetleri, Slavyansk'ı kontrolünde tutan ayrılıkçılara karşı ağır silahlarla ateş açıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SLAVYANSK - Ukrayna silahlı kuvvetleri, ülkenin doğusundaki Slavyansk'ı kontrolünde tutan ayrılıkçılara karşı ağır silahlarla ateş açıyor.

Mayıs ayının başında Slavyansk'taki ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonlarını başlatan hükümet güçleri, bu gece yine ayrılıkçılara karşı ağır silahlardan ateş açmaya başladı.

Havan topları ayrılıkçıların işgal ettiği şehrin merkezine de isabet etti

Ukrayna ordusunun konuşlandığı kentin en yüksek tepesi Karaçun'dan ayrılıkçıların mevzilendiği noktalara doğru aralarında havan topları da dahil ağır silahlardan ateş ederken, havan toplarının ayrılıkçıların işgal ettiği şehrin merkezine de isabet ettiği gözlendi.

Hükümet güçlerinin ağır silahları kullanarak açtığı ateşler, ayrılıkçıların yoğun olarak bulunduğu Semenevka ve Artema semtlerinin yanı sıra, kentin merkezi kısımlarında da etkili olurken, ağır silahlardan atılan mermiler yabancı gazetecilerin kaldığı otelin yakınlarına da isabet ediyor.

Can kaybının olup olmadığı henüz bilinmiyor

AA'ya telefonla bilgi veren Artema semti sakinleri, semte gelen ağır silah mermilerinin binalara da isabet ettiğini dile getirirken, bu saldırılarda can kaybının olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Ağır silahlardan açılan ateş, çocuk hastanesine isabet etmişti

Dün sabah, hükümet güçleri ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmada kullanılan ağır silahlardan açılan ateş, kentin merkezindeki çocuk hastanesine isabet etmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir