Ukrayna'da 700'e yakın asker rehin

Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçıların elinde halen 700'e yakın askerin rehine olarak tutulduğu bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna Güvenlik Servisi yetkilisi Vasiliy Vovk yaptığı açıklamada, ülkenin doğusundaki ayrılıkçıların elinde 700 civarında Ukraynalı askerin rehine olarak bulunduğunu, 1700 kişiden ise haber alınamadığını dile getirdi.

Vovk, "Yapılan hesaplara ve kayıtlara göre, halen 700 civarında Ukrayna askeri ayrılıkçıların elinde esir olarak tutuluyor. Rehineler arasında silahlı kuvvetler, ulusal muhafız birliği ve diğer kolluk kuvvetlerinin mensupları var" ifadesini kullandı. 

Vovk, yakın dönemde taraflar arasındaki rehinelerin değişimi sürecinin sistemli olarak yapılacağına ve rehinelerin en kısa zamanda kurtarılacağına inandığını ifade etti.

Daha önce Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu'ndan yapılan açıklamada, ayrılıkçıların elinde tutuklu bulunan 1200'e yakın asker ve sivilin kurtarıldığı kaydedilmişti.

Öte yandan, terörle mücadele operasyonlarının gerçekleştirildiği doğu bölgelerine yakın illerdeki morglarda, binden fazla cenazenin bulunduğu ifade edildi.

Dnipropetrovsk Vali Yardımcısı Svyatoslav Oleynik, doğudaki olaylarda zarar görenlerle ilgili koordinasyon merkezinin toplantısında, terörle mücadele operasyonlarının sürdürüldüğü hudutların yakınında bulunan kentlerin morglarında binden fazla cenazenin bulunduğunu kaydederek, bu cenazelerin 552'sinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini belirtti.

Oleynik, ülkenin doğusundaki olaylarda yaşamını yitiren veya haber alınamayanların kimliklerinin tespit edilerek, cenazelerinin yakınlarına teslim edilmesine ilişkin sürecin hızlandırılması için ellerinden gelen her türlü yardımı yaptıklarını ifade etti.