Ukrayna'da göstericiler eylemlerini sürdürdü

Ukrayna'da, görevinden azledilen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in doğum yeri Donetsk ile Kharkiv şehirlerinde, hükümet ile Rusya yanlısı göstericiler eylemlerine devam etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Yanukoviç'in memleketi Donetsk şehrindeki Baş Meydan'da Rusya yanlısı eylemcilerin gösterileri devam ederken, diğer tarafta Ukrayna bayraklarıyla toplanan eylemciler ise "Donetsk Ukrayna'nındır", "Dünyaya barış", sloganları atarak, ülkenin bölünmez bütünlüğünü desteklediklerini dile getirdi.

Aynı meydanda toplanan karşıt görüşlü eylemciler arasında polis kordonunun bulunmasına rağmen, taraflar arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Taraflar arasında çıkan çatışmada 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yanukoviç'in ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni hükumet, başkent Kiev'de yönetimi ele almaya çabalarken, ülkenin güneydoğusunda ise hükümet karşıtı eylemciler 1 Mart'ta Donetsk belediye binasını işgal ederek, Rus bayrağı dikmişti.

Bunun ardından önceki günden beri eylemlerine devam eden hükümet yanlısı eylemciler de dün sabah Donetsk belediye binasında bulunan Rus bayrağını alarak yerine Ukrayna bayrağı asmıştı. Donetsk polisi, bir ihbar üzerine belediye binasında bulunan eylemcileri tahliye ederek, burada bomba araması yapmıştı.

Ülkenin en büyük ikinci kenti Kharkiv'de bir araya gelen eylemciler de Özgürlük Meydanı'nda toplanarak, Rusya yanlısı sloganlar attı. Meydandaki diğer eylemci grubu ise ülkenin toprak bütünlüğünü ve hükümeti desteklediklerini dile getirdi.