Ukrayna’da ateşkes protokolü imzalandı

Kiev ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar doğu Ukrayna'da ateşkes için protokol imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KİEV - Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ateşkes ilanı için ön protokol imzalandığını açıkladı.

Ukrayna yönetimi ve ülkenin doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların, bugün yerel saatle 18.00 itibarıyla ateşkes ilanı konusunda anlaştıkları bildirildi.

Rus İnterfaks ajansınca, Belarus'un başkenti Mins'teki toplantıya katılan bir kaynağa dayanılarak verilen habere göre, Ukrayna’nın doğusundaki krizin çözümüne ilişkin oluşturulan "Ukrayna-Rusya-AGİT" üçlü temas grubu temsilcileri bugün Minsk’te başlayan toplantıda, saat 18.00 itibarıyla ateşkes ilan edilmesi konusunda uzlaştı.

Minsk’te bugün başlayan temas grubu toplantısına, Ukrayna adına eski Devlet Başkanı Leonid Kuçma, Rusya’dan Minsk Büyükelçisi Mihail Zurabov ve AGİT temsilcisinin yanı sıra Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçılar tarafından ilan edilen sözde Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyeti liderleri Andrey Purgin ve Aleksey Karyakin de katıldı.

Toplantıda, bugün 18.00 itibarıyla taraflar arasında ateşkesin uygulanmasına ilişkin protokol imzalandığı belirtildi. 14 maddeden oluştuğu ifade edilen protokolde, taraflar arasında rehine değişimi, kontrol edilen bölgeler ve diğer konuların yer aldığı kaydedildi.

Ukraynalı yetkililer dün, Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun Minsk'teki toplantıdan olumlu sonuçlar beklediğini, bu toplantıdan olumlu sonuç alınması durumunda, bugün ateşkes emri verebileceğini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir