Unicredit Türkiye'de büyümeyi hedefliyor

Ghizzoni, bankasının önemli bir büyüklüğe sahip olmadığı ülkelerdeki varlıklarını satma konusunu ele alacağını açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Unicredit Türkiye ve Polonya'da büyümeyi hedefliyor.

Unicredit'nın yeni CEO'su Federico Ghizzoni bankasının önemli bir büyüklüğe sahip olmadığı ülkelerdeki varlıkları satma konusunu ele alacağını açıkladı.

Perşembe günü bankanın CEO'luğuna atanmasının ardından hafta sonu yaptığı ilk röportajda il Sole 24 gazetesine konuşan Federico Ghizzoni ayrıca Basel III kurallarının ardından bankanın temettü ödemelerinden vazgeçmesi için bir neden olmadığını temettü ödemelerinin bankanın büyük hissedarları için önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyledi.

Ghizzoni kendinden önceki yönetimin bankayı uluslararası bir kurum olarak tutma arzusuna saygı göstereceğini ancak bazı ülkelerdeki varlıkların satılmasına taraftar olduğunu belirtti ve "Baltık ülkelerinde 3 banka ile temsil ediliyoruz ve bu bankaların pazar payı yalnızca yüzde 1 seviyesinde bulunuyor. Bu alan üzerinde yeniden düşünülmeyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

Ghizzoni, başlangıcının bir hata olduğunu düşünmesine rağmen Kazakistan'daki Unicredit yatırımlarını koruyacağını ve Polonya ve Türkiye piyasalarında büyümeyi hedeflediğini belirtti.

İtalya’da ise bir satın alma teklifi bulunan Mediocredito Centrale'yi satmayı düşündüğünü zira bu iştirakin kendileri için önemli bir varlık olmadığını belirten CEO, halen süren görüşmelerde satışın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin oluşacak fiyata bağlı olduğunu söyledi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir