Üniversite basan IŞİD öğrencileri rehin aldı

IŞİD militanlarının Irak'ta Enbar Üniversitesine saldırdıkları, güvenlik görevlilerini öldürerek çok sayıda kişiyi rehin aldıkları bildirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENBAR - Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanlarının Enbar Üniversitesine saldırarak, güvenlik görevlilerini öldürdüğü ve aralarında öğretim üyeleriyle öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığı bildirildi.

 Konuşan Enbar Emniyet Müdürü İsmail el-Mihlavi, Enbar Üniversitesi yakınlarında bulunan köprüyü havaya uçuran IŞİD militanlarının güvenlik görevlilerini öldürerek üniversiteyi işgal ettiğini belirtti.

Mihlavi, militanların, aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığını söyledi.

Üniversiteden patlama seslerinin geldiğini ifade eden Mihlavi, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

Mihlavi, üniversiteyi ablukaya alan güvenlik güçlerinin operasyon başlattığını kaydetti.

Musul'da ölü sayısı 48'e yükseldi

Bu arada, Irak'ın Musul kentinde dün gece güvenlik güçleri ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü militanları arasında çıkan çatışmada ölü sayısının 48'e yükseldiği bildirildi.

Irak Polis Müdürlüğü'nde Albay Galib et-Tai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musul'da 48 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Operasyonlarda ölen 48 kişinin cesedi Adli Tıp'a teslim edildi. Ölenler arasında asker, kadın ve çocuklar bulunuyor. Bulundukları yere havan topu düşmesi nedeniyle bedenlerinde kurşun ve şarapnel parçaları var" dedi.

Tai, Musul'da 17 Temmuz, Et-Teneke ve Muşeyrife mahallelerinde IŞİD militanlarıyla güvenlik birimleri arasında meydana gelen çatışmalar nedeniyle yüzlerce ailenin evlerini terk ettiğini belirtti.

Dün gece Musul'un 17 Temmuz, Et-Teneke ve El-Arabi mahallelerinde çıkan çatışmada 26 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir