Ürdün'e 70 milyon dolar hibe

Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu, Ürdün'e 70,7 milyon dolar hibe ve kredi sunmasını öngören anlaşmalar imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu'nun, Ürdün'e 70,7 milyon dolar kredi ve hibe sunmasını öngören anlaşmaların taraflar arasında imzalandığı bildirildi.  

Ürdün Planlama ve İşbirliği Bakanı İmad el-Fahuri ile Arap Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Fonu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Abdullatif el-Hamad'ın katıldığı toplantıda, fonun çeşitli kalkınma projelerinin gerçekleştirilmesi için Ürdün'e 70,7 milyon dolar değerinde hibe ve kredi verilmesini öngören üç anlaşma imzalandı. 

Fahuri, ülkesinin karşılaştığı önemli sorunlar ışığında, fondan sağlanan hibe ve kredilerle çeşitli kalkınma projelerinin hayata geçirileceğini ifade ederek, bir milyon dolarlık hibenin meteoroloji dairesinin teknik imkanları arttırma, 19,7 milyon dolarlık kredinin Petra bölgesi altyapısı ile turizm sektörünün geliştirilmesi ve 50 milyon dolar değerinde kredinin ise küçük ve orta büyüklükteki işletmelerine (KOBİ) finans imkanı sağlanması için kullanılacağını söyledi.  

İmad el-Fahuri, Ürdün'ün ekonomik alanda sıkıntılarla karşılaştığını belirterek, "Ürdün, bölgede yaşanan emniyet ve siyasi istikrarsızlığın yanı sıra ülke ekonomisi için ağır bir yük teşkil eden Suriye krizinin yansımalarını uluslararası toplum tarafından sergilenen ciddi duruş olmaksızın tek başına taşıyamaz. Uluslararası toplumdan, istikrarı sarsan koşulları ekarte etme hedefiyle Ürdün'e destek olmasını istiyoruz" dedi.