Volatilite 15 ayın en düşüğünde

Para birimi volatilitesi 15 ayın en düşüğüne gerilerken, Yeni Zellanda doları güç kazandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK- Para birimi volatilitesini gösteren endeks, yatırımcılar Ukrayna ve Rusya arasındaki tansiyonun düşmesini beklerken 15 aya yakın en düşük seviyeye geriledi. 

Endeks, Ukrayna Başbakanı ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmeye hazırlanırken ve batılı devletlerin tansiyonu düşürmesse Rusya'ya sonuçlarının olacağı tehditlerinde bulunmasıyla düşüşün ikinci gününe girdi. Yeni Zellanda doları 16 büyük para biriminin 15'i karşısında yükselirken, ekonomistler merkez bankasının faiz oranını bu hafta yükselteceğini öngörüyorlar. Japonya Merkez Bankası'nın teşviği sabit tutacağını tekrarlamasının ardından yen yatay seyretti.

"Ukrayna ve Rusya arasındaki gelişmeler 10 büyük para birimini henüz etkilemedi," diyen Londra merkezli Deutsche Bank AG'nin yetkilisi Bilal Hafeez, "Genelde döviz aktivitesi bayağı düşük," diye ekledi.

Yen 7 Mart'ta 23 Ocak'tan beri en düşük seviye olan 103.76'ya inmesinden sonra dolar başına 103.28 olarak kaydedildi. Yen euro karşısında yüzde 0.2 artışla euro başına 142.99 oldu. Euro yüzde 0.2 kayıpla 1.3844 dolara geriledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir