Volkanik kül BMW üretimini de vurdu

Bazı parçaların teslimatı hava ulaşımı olumsuzluğundan yapılamıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

NEW YORK - Alman otomobil şirketi BMW, volkan küllerinin hava ulaşımını olumsuz etkilemesi nedeniyle bazı parçaların teslimatının yapılamaması üzerine ABD'deki fabrikasında üretimini azalttı.

BMW sözcüsü Jan Ehlen, Güney Carolina eyaletinde "X5" ve "X6" SUV'ların üretildiği Spartanburg fabrikasında üretimin, bu araçların bazı parçalarının teslimatının yapılamaması nedeniyle azaltıldığını açıkladı.

Volkan küllerinin, Güney Afrika'dan deri koltuk kaplamalarını ve Avrupa'dan vites kutularını getirecek uçakların havalanmasını engellediğini belirten Ehlen, BMW'nin ABD'deki tek fabrikası olan Spartanburg'daki fabrikanın üretimini durdurmayacağını, bu parçaların teslimatı normale dönünceye kadar işçilerin daha kısa süre çalışacağını söyledi.

Bu arada Japon otomobil üreticisi Nissan da, İrlanda'da üretilen bazı parçaların İzlanda'daki volkanın neden olduğu hava kaosu nedeniyle getirilememesinden ötürü Japonya'daki üç üretim hattında üretimine ara verecek.

Nissan sözcüsü Mitsuru Yonekava, Kuzey Amerika pazarına yönelik Cube, Murano ve Rogue modellerinin üretiminin yarından itibaren belirsiz bir süre askıya alınacağını belirtti.

Üretimin durdurulması günlük 2 bin aracı etkileyecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir