Wall Street çalışanlarına 24 milyar dolar ikramiye!

Wall Street'te menkul kıymetler alanında faaliyet gösteren firmalarda çalışan kişilere 2016'da toplam 23,9 milyar dolar ikramiye verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'nin finans merkezi olarak kabul edilen Wall Street'te menkul kıymetler alanında faaliyet gösteren firmalarda çalışan kişilere geçtiğimiz sene toplam 23,9 milyar dolar ikramiye dağıtıldığı ve ikramiyenin toplam tutarının, bir önceki yıla göre, yüzde 2 arttığı belirtildi.

New York eyaleti Müfettişi Thomas P. DiNapoli'nin ofisinden yapılan açıklamada söz konusu tutarın 2013'ten beri ilk defa artış gösterdiği kaydedilirken, Wall Street'te bir çalışanın geçen yıl aldığı ikramiyenin, bir önceki yıla göre yüzde 1 artarak, ortalama 138 bin 210 dolar olduğu bilgisi paylaşıldı.

3 bin 800 kişilik yeni istihdam

New York'un menkul kıymetler sektöründe geçen sene 3 bin 800 kişilik yeni istihdam oluştuğuna dikkat çekilen açıklamada, sektördeki çalışanların toplam sayısının 177 bine ulaştığı ve bunun 2008 finansal krizinden beri yakalanan en büyük yıllık istihdam seviyesi olduğu vurgulandı.

Son 4 yılın en yükseği

Wall Street'te menkul kıymetler alanında faaliyet gösteren firmaların toplam karının 2012'den beri ilk defa geçen sene artış kaydettiğine yer verilirken, son 4 yılın en yüksek ikramiye miktarı olduğu açıklandı.

Kârlardaki artış ile ilgili olarak da sektördeki "maliyet kesintileri ve düşük tazminat dışı harcamalara" işaret edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir