Washington Büyükelçisi Tan, Türkiye'de

Namık Tan, konuyla ilgili açıklamaların en üst düzeyde yapıldığını belirtti ve "Bunların üstüne söylenecek bir söz yok" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının onaylanmasının ardından istişareler için Türkiye'ye çağrılan Washington Büyükelçisi Namık Tan, Ankara'ya geldi. 
Esenboğa Haavalimanında basın mensuplarına konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Namık Tan, değerlendirmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye çağrıldığını belirterek, konuyla ilgili açıklamaların en üst düzeyde yapıldığını belirtti ve "Bunların üstüne söylenecek bir söz yok" dedi. 
Söylenecek her şeyin söylendiğini ve bu olayın yanlışlığının anlatıldığını kaydeden Tan, "Burada Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere Başbakanımız, Bakanımız, Müsteşarımıza bilgi arz edeceğim, değerlendirmelerimi arz edeceğim. Bu istişareler bittikten sonra uygun görülecek bir zamanda geriye döneceğim" diye konuştu.
Büyükelçi Tan, bir gazetecinin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun istişarelerin uzun sürebileceğini söylediğini hatırlatması üzerine de şöyle kaydetti: "Bilemiyorum, benim takdirimde olan bir husus değil, bunu görüşeceğiz, bakacağız." 
Komiteden böyle bir sonuç bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine de Tan, sonucun ortada olduğunu belirterek, "Bu iş yanlıştır. Baştan beri yanlıştır, her haliyle yanlıştır" dedi.
Büyükelçi Tan, komitedeki oylama süresinin uzatılmasıyla ilgili bir soru üzerine de "Orada, iç tüzük esnetilerek öyle bir oyun oynandı" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir