Washington'da silah karşıtı protesto

ABD'deki en güçlü silah lobisi NRA'in başkent Washington yakınlarındaki merkez binası önünde protesto gösterisi düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - ABD'nin en güçlü silah lobisi Ulusal Tüfek Derneği (NRA) binasının önünde bir grup silah karşıtı eylemci, ülkede bireylerin kolay silah edinebilmesine imkan veren düzenlemeleri ve bireysel silahlanmayı destekleyen kuruluşları protesto etti. 

NRA'in başkent Washington yakınlarında, Virginia eyaletindeki merkezinin önünde toplanan eylemciler, ellerinde taşıdıkları pankartlarla, ülkede sık sık meydana gelen bireysel silahlı saldırılara tepkilerini ortaya koydular. 

ABD'nin Connecticut eyaletinin Newton kentindeki Sandy Hook İlkokulu'nda geçen yıl düzenlenen saldırı sonucu 20 çocuk ile 6 yetişkin hayatını kaybetmiş, bu olaydan sonra ülkenin değişik eyaletlerindeki şehirlerde bireysel silahlanmaya karşı çok sayıda protesto düzenlenmişti.  

NRA binası önündeki eylemde de protestocular, Sandy Hook İlkokulu'nda 5 dakikada 26 kişinin hayatını kaybettiğini anlatan ve silah karşıtı sloganlarının yer aldığı pankartlar taşıdılar. 

Yaklaşık bir saat süren ve olaysız şekilde sona eren eylemde grup adına açıklama yapan Joanna Simon, bu tür protestoları değişik şehirlerde ve zamanlarda devam ettireceklerini belirtti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir