Whittard'ın da kayyuma devri gündemde

Firmanın finansal güçlük içinde bulunduğu ve kayyuma devredilmek üzere başvuruda bulunmaya hazırlandığı iddia ediliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LONDRA - İngiltere'de farklı çeşitlerde çay ve kuru kahve ile değişik çay ve kahve takımları ve benzeri malzeme satarak ünlenen dev mağaza zinciri Whittard'ın da kayyuma devredilmek üzere olduğu öne sürüldü.

1886 yılından bu yana The Whittard of Chelsea adıyla faaliyet gösteren kuruluşun uzun süredir finansal güçlük içinde bulunduğu ve sonuçta kayyuma devredilmek üzere başvuruda bulunmaya hazırlandığı iddia edildi.

Bu arada mağazalar zincirinin sahiplerinin de zincir için yeni bir alıcı bulma çabalarını sürdürdükleri belirtildi.

Ernst and Young adlı finans kuruluşunun kayyum olmak üzere başvurduğu, 1886 yılında Walter Whittard'ın kurduğu Whittard'ın, bütün İngiltere çapında 130 mağazası bulunuyor.

Whittard 2005 yılında Whittard ailesi tarafından 21 milyon sterline İzlanda merkezli yatırım şirketi Baugur'a satılmıştı. Ancak İzlanda'daki krizin etkisinde kalan Baugur'un da Whittard'ı elinden çıkartma noktasına geldiği belirtiliyor.

Adı açıklanmayan bir firma yetkilisi Whittard şubelerinde normal satışların sürdüğünü, kayyum için henüz resmi başvurunun sonuçlandırılmadığını belirtirken, hala önceliklerinin önceliklerinin firmaya iyi bir alıcı bulmak olduğunu belirtti.