Wikileaks'ten şirketlere özel erişim izni

Wikileaks'in kurucusu Assange, CIA'in siber operasyonlarından etkilenen teknoloji şirketlerine ilişkin, "Sorunların tamir edilmesi için elimizdeki bazı detaylara ulaşabilmeleri kapsamında bu şirketlere özel erişim izni vereceğiz." dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Wikileaks internet sitesinin kurucusu Julian Assange, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatının (CIA) dünya çapında yürüttüğü siber operasyonlardan etkilenen teknoloji şirketlerine, Wikileaks'in önceki gün yayımladığı CIA'in siber operasyonlarda kullandığı yöntemlerin yer aldığının ileri sürüldüğü belgelere özel erişim sağlanacağını söyledi.

Assange, Wikileaks'in önceki gün yayımladığı belgelerle ilgili Twitter'dan açıklamalarda bulundu.

"Wikileaks'in elinde çok daha fazla bilgi var." diyen Julian Assange, Wikileaks'in son yayımladıklarıyla, "CIA'in, siber saldırı cephanesinin kontrolünü kaybettiğini" iddia etti.

Assange, CIA'in siber operasyonlarından etkilenen teknoloji şirketleriyle çalışma kararı aldıklarını bildirerek, "CIA, teknoloji şirketlerinde muhtemelen milyar dolarlık hasar bıraktı. Karşılaşılan sorunların tamir edilmesi için elimizdeki bazı teknik detaylara ulaşabilmeleri kapsamında bu şirketlere özel erişim izni vermeye karar verdik." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın hacklendiği yönündeki iddialara da değinen Julian Assange, Wikileaks'in yayımladığı belgelerde bu yönde bir içerik bulunmadığını aktarırken, ancak Trump'ın cep telefonuyla yaptığı iletişimlerinin saldırıya açık olduğu uyarısında bulundu.

Trump hayranı Farage'dan Assange'a ziyaret iddiası

Bu arada İngiliz basını, Trump'a hayranlığı sebebiyle bazı kesimler tarafından "Trump'in elçisi" olarak tanımlanan İngiliz siyasi Nigel Farage'ın bugün Assange'ın kaldığı Ekvador'un Londra Büyükelçiliği binasından ayrılırken görüntülendiğini yazdı.

Elçilik kapısında görülmesi nedeniyle Farage'ın Assange'a ziyarette bulunduğunu iddia eden ada basını, bir gazetecinin Assange'ı ziyaret edip etmediği yönündeki sorusuna Farage'ın, "Nereye gittiğim ve kiminle görüştüğümü asla kimseye anlatmam." cevabını verdiğini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir