World Travel Market'e 40 Türk firma katılacak

İngiltere'nin başkenti Londra'da 10-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuara, bakanlık 730 metrekarelik standla katılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Dünyanın en büyük üçüncü turizm fuarı olan World Travel Market 2008'de, Türkiye'den 40'a yakın kurum ve kuruluşun standı yer alacak. Fuara katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İngiltere pazarındaki tur operatörleriyle görüşecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İngiltere'nin başkenti Londra'da 10-13 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuara, bakanlık 730 metrekarelik standla katılacak ve alanda Türkiye'den 40'a yakın kurum ve kuruluşun standı bulunacak.

Muğla, Kapadokya ve Antalya gibi turistik yerlerin de tanıtılacağı Türkiye standında, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti tanıtımı için de özel bir alan ayrılacak.

Fuara katılacak olan Kültür ve Turizm Bakanı Günay, İngiltere pazarındaki tur operatörleriyle temaslarda bulunacak ve bir basın toplantısı düzenleyecek.

Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından verilecek kokteylde, Bakan Günay ve beraberindeki heyetin, İngiltere'de faaliyet gösteren tur operatörleri, seyahat sektörü temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geleceği belirtilen açıklamada, ''Tüm dünyanın ilgiyle izleyeceği fuar esnasında Türkiye'nin tanıtımı amacıyla kapsamlı bir kampanya yürütüleceği'' söylendi.

Kampanya çerçevesinde, Londra'nın en önemli meydanı Piccadilly Meydanı ve havaalanında açık hava reklamları yapılacağı, fuar alanı ve güzergahı ile taksilerin Türkiye görselleriyle donatılacağı, fuarın resmi kataloğu ve web sitesinde Türkiye tanıtımlarına yer verileceği açıklandı.