WSJ: Morgan Stanley 5,4 milyar dolar zarar edebilir

Wall Street Journal, Morgan Stanley'in yatırımcılara gönderdiği 5,4 milyar dolarlık zarar beklediğini bildiren belgesini ele geçirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- ABD'li finans devi Morgan Stanley, 8,8 milyar dolarlık emlak fonunun kötü yatırımlar sebebiyle 5,4 milyar dolar (3,95 milyar euro) zarar edebileceğini bildirdi.

Wall Street Journal'da yer alan haberde, beklendiği gibi 5,4 milyar dolar değerinde zarar oluşması halinde, bunun özel gayrimenkul yatırım fonlarında kaydedilen en büyük miktar olacağı belirtildi.

Kurumsal ve perakende yatırımcıları için yaklaşık 8,8 milyar dolar değerinde uluslararası bir gayrimenkul yatırım fonu (Morgan Stanley Real Estate Funds-MSREF) oluşturan şirketin böylece, emlak fonunun başlangıç değerinin üçte ikisini kaybetmesi söz konusu.

Şirketin yatırımcılara 5,4 milyar dolarlık zarar beklentisini bildiren belgeyi ele geçiren Wall Street Journal, zarardan özellikle Avrupa Merkez Bankası'nın bulunduğu Almanya, büyük gayrimenkul projelerinin yer aldığı Tokyo ve Avrupa'daki bir çok Intercontinental Otelinin etkileneceğini belirtti.

Habere göre, geçen 20 yılda ABD Bankası Morgan Stanley, 174 milyar dolar değerindeki kümülatif işlemlerle dünyanın en büyük gayrimenkul yatırımcısı oldu.

Morgan Stanley, konuya ilişkin yorum yapmadı.

Bu konularda ilginizi çekebilir