Wulff davası temyizde

Hannover Savcılığı, "çıkar sağlamak" suçlamasıyla yargılanan Wulff hakkında verilen beraat kararını temyize götürdü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BERLİN -  Hannover Savcılığının, 2008'de katıldığı bir festivalde 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafının bir yapımcı tarafından ödenmesi nedeniyle "çıkar sağlamak" suçlamasıyla yargılanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff hakkındaki beraat kararını temyize götürdüğü bildirildi. 

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre, Hannover Savcılığının Hannover Eyalet Mahkemesine bugün temyiz başvurusu yaptı. Eski Cumhurbaşkanı Wulff'un yeniden yargılanıp yargılanmayacağına ise Karlsruhe kentindeki bulunan Federal Yüksek Mahkemesi karar verecek. 

Mahkemenin Wulff hakkındaki gerekçeli kararı yazmasının ardından savcılık temyiz başvurusunun gerekçesini açıklayacak. Temyiz talebinin olumlu bulunması halinde savcılığın mahkemenin usul hatası yaptığını kanıtlaması gerekiyor.  

Karar verildikten sonra temyiz başvurusu yapmak için bir hafta zaman verilen savcılık, Wulff hakkında karar verildiği gün temyize gidilip gidilmeyeceğini inceleneceği açıklamasında bulunmuştu.  

2008 yılında Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanlığı yaptığı dönemde katıldığı bir festivalde, 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını yapımcı David Groenewold tarafından ödenmesi gerekçesiyle Wulff hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla dava açılmıştı. 

Hannover Eyalet Mahkemesi, kasım ayından bu yana devam eden ve bir çok kişinin şahit olarak dinlendiği davada geçen hafta Wulff'un beraatine karar vermişti. 

 Wulff, 2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen ve daha önce Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasının ardından 17 Şubat 2012 tarhinde görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir