Yabancıların kaldığı otele saldırı: 5 ölü

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların kaldığı otele saldırı düzenlendi. Taliban'ın düzenlediği silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4'ü saldırgan 5 kişi öldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancıların kaldığı bir otele Taliban tarafından gece geç saatlerde silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 1'i polis 4'ü saldırgan 5 kişi öldü. Otelde bulunan yabancılardan ölü ya da yaralılar olup olmadığı hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

Kabil dün gece saatlerinde büyük bir patlamayla sarsıldı. Saat 01.30 sularında Taliban militanlarının şehrin doğusunda yabancıların kaldığı bir oteli hedef aldığı saldırıda 4'ü saldırgan 5 kişi öldü. 

Kuzey Kapısı isimli sadece yabancı yardım kuruluşları çalışanları ve Kabil'de görevli yabancı misyon temsilcilerinin kaldığı çok iyi korunan otel bomba yüklü bir araç ve yine üzerlerinde bomba yüklü yelekler bulunan Taliban militanlarınca saldırıya uğradı. Yüksek miktarda patlayıcı yüklü aracın infilak etmesi ardından otelin yıkılan koruma duvarları arasından içeri girmeye çalışan militanlarla güvenlik görevlileri arasında çıkan çatışmada 4 saldırgan öldürülürken 1 güvenlik görevlisi de yaşamını yitirdi.

İçişleri bakanlığı sözcüsü Sıddig Siddiki saldırganların önce otel kapısına bomba yüklü araçla saldırdıklarını ardından içeri sızdıklarını sabaha kadar süren çatışmada saldırganların etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Resmi kaynaklar otelde kalan yabancı uyruklulardan ölen ya da yaralanan olup olmadığına dair bilgi vermezken ilk açıklamalarda herhangi bir kayıp olmadığı belirtildi

Ancak Taliban sözcüsü saldırıyı üstlendiklerini açıklarken 400 kadar yabancının kaldığını iddia ettikleri otelde saldırıda çok sayıda yabancının öldüğünü duyurdu.