Yardım gemileri inceleniyor

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ercan ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme ekibi Mavi Marmara, Defne-Y ve Gazze'yi inceliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSKENDERUN- İsrail'in, 31 Mayısta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limana getirilen 3 Türk gemisinde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve 3 savcı ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme ekibi, incelemeler yapıyor.

Alınan bilgiye göre, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan başkanlığındaki 3 savcı ile Ankara'dan gelen 12 kişilik olay yeri inceleme ekibi ile "Mavi Marmara" gemisinde dün başlattıkları adli inceleme çalışmalarını bugün de sürdürdü. 'Mavi Marmara" gemisindeki adli inceleme çalışmalarına İskenderun'dan 7 kişilik olay yeri inceleme ekibinin de katıldığı belirtildi.

Deliller güvertede incelendi

Mavi Marmara'da toplanan deliller geminin orta kıç güvertesinde tek tek incelenerek, kayıt altına alınıyor.

Mavi Marmara'nın ikinci kat orta kıç güvertesinde, oluşturulan güvenlik şeridinin ardından, saat 11.05 sıralarında basın mensuplarına yaklaşık 20 dakika süreyle, sınırlı bölgede çekim yapmaları için izin verildi.

Mavi Marmara'da toplanan tüm delil ve delil sayılabilecek her türlü nesne, eşya ve malzemelerin orta kat kıç güvertesinde tek tek incelenerek, kameraya kaydedilip, fotoğraflandığı gözlendi.

Delil olarak toplanan eşyalar arasında kanlı olduğu belirtilen yırtılmış giysiler ile can yelekleri, kelepçeler ve gemiye inen İsrail askerinden birince giyildiği belirtilen yeşil yelek dikkati çekti.

Bu arada, orta kıç güverteden gemi içine giriş kapısının sağında C-18 numarası ile kayıt altına alınan seken kurşun izi olduğu görüldü. Basın mensupları kendilerine tanınan sürenin dolmasının ardından gemiden indirildi ve ekipler çalışmalarına devam etti.

Bu arada, gemideki incelemelere katılan isminin açıklanmasını istemeyen mağdur avukatlarından biri, gemideki bazı fotoğrafların üzerine İsrail askerlerince çarpı atıldığını ileri sürdü.

Defne-Y ile Gazze gemisi inceleniyor

Ekiplerin bir bölümü çalışmalarını ''Defne-Y'' ve ''Gazze'' gemisine kaydırdı.

Alınan bilgiye göre, Mavi Marmara'daki çalışmaları tamamlama aşamasına getirdiği belirtilen inceleme ekiplerinin, bir bölümü çalışma yapmak üzere Defne-Y gemisine geçti.

Defne-Y gemisinde gün içinde bomba uzmanı ekiplerce bomba araması ve olası radyasyon taraması yapıldı.

Mavi Marmara'daki yardım gönüllülerine ait eşyaların bulunduğu ve Defne-Y gemisine yüklendiği belirtilen konteynerin da açılarak olay yeri inceleme ekiplerince inceleneceği öğrenildi. Bomba uzmanı ekipler ise Defne-Y'deki çalışmalarının ardından Gazze gemisinde bomba araması ve olası radyasyon taraması çalışması yaptı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir