Yatırımcı çekmek için vizeleri kaldırdı

Kırgızistan, 44 ülke ile vizeleri tek taraflı olarak kaldırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİŞKEK - Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, kişi başına Gayri Safi Milli Hasılası (GSMH) 7 bin dolar ve üzeri olan 44 ülke ile vizelerin kaldırılmasını öngören yasayı onayladığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kırgızistan'ın başta turizmi sektörünü geliştirmek ve ülkeye yabancı yatırımcı çekmek amacıyla 44 ülke vatandaşları için ülkede vizesiz 60 gün kalmasını sağlayacak vize yasasını imzaladığı belirtildi.

Yürürlüğe giren yasanın 31 Aralık 2012'ye kadar geçerli olacağını, tek taraflı uygulanan yasanın başarılı olması halinde uzatılabileceği vurgulandı. Yasaya göre, Avustralya, Avusturya, Bahreyn, Belçika, Bosna Hersek, Brunei, Vatikan, İngiltere, Macaristan, Almanya, Hollanda, Danimarka, Yunanistan, İzlanda, İrlanda, İspanya, İtalya, Kanada, Güney Kore, Katar, Kuveyt, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Monako, Yeni Zelanda, Norveç, Birleşik Arap Emirlikleri, Polonya, Portekiz, Suudi Arabistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, ABD, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, İsviçre, İsveç ve Estonya gibi ülkelerin vatandaşları ülkede vizesiz 60 gün kalabilecek.

Türkiye ile Kırgızistan arasında daha önce varılan anlaşma gereğince, Türkiye vatandaşları Kırgızistan'da 90 gün vizesiz kalabiliyor.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir