Yemeksepeti.com Ortadoğu’da büyüyor

Şirket, Birleşik Arap Emirliklerinde Foodonclick.com adresi üzerinden sipariş alıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Online yemek siparişi sitesi yemeksepeti.com, son gerçekleştirdiği yatırımların ardından Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) Sharjah ve Abu Dabi'de de hizmet vermeye başladı.

Swissotel'de sohbet toplantısında konuşan Yemeksepeti.com Üst yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, yemeksepeti.com'un Rusya'dan sonra BAE'de yaptığı yatırımlarla da adından söz ettirdiğini söyledi

Aydın, Foodonclick.com sitesiyle önce Dubai'yi ve ardından da Abu Dabi ile Sharjah'ı online yemek hizmetiyle tanıştıran yemeksepeti.com'un, kuruluşunun 10. yılını kutlarken, yatırımlarına global ölçekte hız verdiğini kaydetti.

Aydın, “Dubai, Sharjah ve Abu Dabi'de Arap yarımadası içinde bir expat kültürüyle karşı karşıyayız; yani dünyanın her yerinden insanlar, çalışmak için hızla gelişmekte olan bu zengin merkezlere geliyor ve biz de çok kültürlü bir nüfusa hizmet veriyoruz. Gerek Dubai'de gerekse BAE'de paket servis hizmeti yaygın olarak kullanılıyor. Foodonclick.com sitemizle sunduğumuz online sipariş hizmetine kullanıcılar ve restoranlar yoğun ilgi gösteriyorlar” diye konuştu.

Yatırımlarda nüfus yoğunluğu belirleyici

Yemeksepeti.com kurucu ortağı ve Bilgi Sistemleri Yöneticisi (CIO) Melih Ödemiş ise yurt dışında yatırım yapacakları yerleri belirlemelerinde etkili olan parametrelerden ilkinin nüfus yoğunluğu olduğunu kaydetti.

Ödemiş, yemek siparişi hizmetinde nüfusun büyüklüğünden çok yoğunluğunun önemli olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Çünkü restoranın siparişi götürebileceği belirli bir mesafe vardır. Dolayısıyla böyle bir iş modeli için İstanbul, Ankara ya da Londra, New York gibi kalabalık nüfuslu şehirler ön plana çıkıyor. Şehir nüfusu dışında internet entegrasyonunun durumu ve paket servisin olup olmadığı gibi konular da böyle bir yatırım yapmak için değerlendirilmesi gereken önemli kriterler. Öte yandan yurt dışında yatırım kararı alırken kültürel faktörleri de göz önünde bulunduruyoruz. Örneğin, Güney Avrupa'nın yatırım için tercih etmememizin nedeni, İtalya, İspanya ve Fransa'nın bazı bölgelerinde dışarıda yeme kültürünün hakim olması. Paket servis bu bölgelerde çok fazla kullanılmıyor. Biz de bu gibi yerlere öncelik vermiyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir