Yemen'den S.Arabistan'a destek

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, Suudi Arabistan'ın kararlarını desteklediğini bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, ülkesinin terörle mücadelede Suudi Arabistan'ın yanında yer aldığını ve yargı kararlarını uygulamasını desteklediklerini belirtti. 

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre Hadi, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'e gönderdiği mektupta, "Yemen dün uygulanan yargı kararlarını destekliyor. Bu karar doğrultusunda terör eylemlerine karışan 47 kişi idam edildi" ifadelerine yer verdi. 

Suudi Arabistan'ın güvenliğini korumak için her türlü önlemi almaya ve terör suçlularını idam etmeye hakkı olduğu kaydedilen mektupta, "Bu her ne kadar Suudi Arabistan'ın iç işlerini ilgilendirse de ideolojisini dar mezhepsel saçmalıklardan alan terör örgütleri için güçlü ve caydırıcı bir mesajdır. Bu örgütler Suudi Arabistan'da, Yemen'de veya diğer Arap ülkeleri ile İslam dünyasında ortak yaşamı tehdit ediyor" denildi. 

Suudi Arabistan yönetimi, dün sabah, aralarında Suudi vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr'in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurmuştu. 

İran Dışişleri Bakanlığından ise idamlara tepki gösterilerek, "Bu kısır ve sorumsuz politikanın sonuçları, faillerine dönecek ve Suudi yönetimi izlediği bu politika için ağır bedel ödeyecek" şeklinde açıklama yapmış, dün akşam saatlerinde de Suudi Arabistan'ın Tahran Büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası ateşe verilmişti.