Yeni hükümeti Necip Mikati kuracak

Mikati, Lübnan'da yeni hükümeti kurma görüşmelerine perşembe günü başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lübnan'da yeni hükümeti kurmak için Hizbullah'ın adayı Necip Mikati'yi görevlendirdi.

Lübnan'da iki gündür yeni hükümeti kurmak için milletvekilleriyle temaslarda bulunan Lübnan Cumhurbaşkanı Süleyman, 68 milletvekilinin Hizbullah adayı Mikati'yi desteklediğini, 60 milletvekilinin de eski başbakan Saad Hariri'yi desteklediğini açıklaması üzerine, saat 14.00'de Mikati'yi Cumhurbaşkanlığı Sarayına çağırdı.

Cumhurbaşkanı Süleyman, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra, Mikati'yi yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiğini resmi bir duyuruyla açıkladı.

Mikati ise cumhurbaşkanlığında yaptığı açıklamada, bütün Lübnanlıları kucaklayacak bir hükümet kuracağını belirtti. Mikati, "Beni destekleyen bütün milletvekillerine teşekkür ederim. Hükümeti kurmak için perşembe gününden itibaren parlamentoda bulunan bütün taraflarla görüşmelere başlayacağım" dedi.

Lübnan'da Saad Hariri hükümeti, 12 Ocak tarihinde Hizbullah'ı destekleyen 11 bakanın istifa etmesiyle düşmüştü.

Lübnan Cumhurbaşkanı'nın milletvekilleriyle yaptığı iki günlük görüşmelerin ardından yeni hükümeti kurmakla görevlendirdiği Mikati, 128 üyeli parlamentoda bulunan, Hizbullah önderliğindeki muhalefette yeralan 68 milletvekilinin desteğiyle başbakan adayı oldu.

Daha önce de başbakanlık yapan Sünni Müslüman Mikati, Lübnan'da ve bölgede çeşitli yatırımları olan milyarder bir işadamı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir