Yeni yıl dünyada da çoşkuyla kutlandı

Dünyadaki yeni yıl kutlamaları, büyükşehirlerde düzenlenen dev havai fişek gösterileriyle göz doldurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
NEW YORK - Güney Pasifik'teki Uluslararası tarih değiştirme çizgisinin öteki tarafına geçen Samoa adası, yerkürenin yılbaşını ilk kutlayan ülkesi oldu.
Avustralya'da yeni yıl kutlamalarının merkezi yine, ülkenin en büyük şehri Sidney olurken, Avustralya'dan sonra TSİ 17.00'de Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Endonezya ve Rusya'daki bir bölgeyle Büyük Okyanus'taki ada ülkeleri Palau ve Doğu Timor yeni yıla giren ülkeler oldu.
Rusya'nın başkenti Moskova'da on binlerce kişi yeni yılı Kızılmeydan'da karşılarken, Hollandalılar yeni yıla büyükşehirlerde düzenlenen dev havai fişek gösterileriyle girdi. Almanya'nın başkenti Berlin'de de yüz binlerce kişi kent merkezinde düzenlenen eğlenceye katıldı.
Kutlamaların son durağı ABD
Samoa'da başlayan kutlamalar ABD'nin New York kentinde son buldu. Times Meydanı'nı dolduran yaklaşık bir milyon kişi, yüz yılı aşkın bir süredir devam eden ''kristal küre'' törenini yerinde izledi.
Yerel saatle 18.00'de başlayan ve Lady Gaga, Justin Bieber, Pitbull gibi ünlü isimlerin canlı performans sergiledikleri etkinlik; internet, uydudan ve mobil cihazlar için hazırlanan özel uygulamalar aracılığıyla canlı yayınlandı. Kutlamaları 180'in üzerinde ülkeden 100 bini aşkın kişi canlı izledi.
Yunanistan'da buruk yılbaşı
Öte yandan, ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, 2012 yılı buruk karşılandı. Önceki yıllarda yapılan görkemli kutlamaların aksine bu yıl daha sade organizasyonlar tercih edildi.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas yayımladığı yeni yıl mesajında, 2012'nin Yunanistan'ın geleceği açısından belirleyici bir yıl olacağını belirterek, "Ya başaracağız, ya da tamamen batacağız" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir