Yeni yıla ilk onlar girdi

Yeni Zelanda 2016'yı ilk karşılayan ülkelerden biri oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye dahil bir çok ülke yeni yıla geri sayım için başlarken Yeni Zelanda ve Fiji Adaları TSİ 13.00'te yeni yıla girdi. 

Dünyanın en doğusunda yer alan ülkelerden biri olan Yeni Zelanda yeni yılı karşıladı.

23423423423.jpg

Ülke, Türkiye saati ile 13.00'de yeni yılı girdi.

Yeni Zelanda'nın yanı sıra Fiji adaları da yeni yılı Türkiye'den 11 saat önce kutladı.

Avustralya'da yeni yıl coşkusu

Avustralya’nın en büyük şehri Sidney 2016’yı havai fişek ve ışık gösterileriyle karşıladı. TSİ 15.00’te Sidney limanında binlerce kişi toplandı ve yeni yıla coşkuyla merhaba dedi.

cd8c3d41b041f8ad770bcc3a702f92cd.jpg

2016’yı karşılayan ilk büyükşehir olan Sidney’de her yıl milyonlarca dolarlık organizasyona ev sahipliği yapan havai fişek gösterisi izleyenleri büyüledi.

Çin 2016'ya merhaba dedi

Çin'in başkenti Pekin'de halk 2016'yı coşkuyla karşıladı.

Başkent Pekin'in merkezi noktalarında bulunan Şı Mao Tien Ci ve Santiun bölgesinde cadde ve sokaklar renkli ışık ve süslemeler ile donatıldı. Başkentin merkezi noktalarında küçük gruplar halinde toplanan Çinliler, 2016'yı coşkuyla karşıladı ancak geçen yıl yapılan lazer ve havai fişek gösterileri eşliğinde geri sayım yapılmadı.

123123123123-001.jpg

Sanlitun gibi kentin işlek bölgelerinde güvenlik güçleri konuşlanırken, halkın toplanabileceği geniş alanlara girişin yasaklandığı gözlendi.

Yılbaşı nedeniyle başkentin büyük alışveriş ve eğlence merkezlerinin yanı sıra lokantalar dolup taşarken, şehrin ana caddelerinde trafik yoğunluğu yaşandı. 

Öte yandan geçen yılki yılbaşı kutlamalarında, kalabalığın toplandığı Şanghay'ın dış sahil tarafındaki Vaytan (The Bund) bölgesinde halkın üzerinde eğlendiği platform çökmüş ve çıkan izdihamda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Olaydan sorumlu tutulan 11 yetkili görevden alınmış ve ölenlerin ailelerine tazminat ödenmişti.

Yılbaşının kutlamalarının yapıldığı Vaytan'da, geçen yılki yaşanan izdihamdan dolayı bu yıl etkinlik düzenlenmeyeceği açıklandı. Şanghay'ın diğer işlek bölgelerinde yapılacak yılbaşı etkinlikler için tedbirler alındı.