”Yeşilırmak konusunu geride bıraktık”

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Talat'la yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

LEFKOŞA - Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'la bugün yaptıkları görüşmede, Yeşilırmak konusunu geride bıraktıklarını ve önlerine bakmaya karar verdiklerini söyledi.

Talat'la görüşmesinin ardından makamına dönüşünde yaptığı açıklamada  "aynı şeylerin tekrar meydana gelmemesi dileğiyle, Yeşilırmak konusunu geride bırakmaya ve önlerine bakmaya karar verdiklerini" kaydetti.

Rum radyosunun haberine göre, "BM'nin öneri sunacağı ve Kıbrıs Rum tarafına baskı yapacağı" yönündeki haberlerin sorulması üzerine Hristofyas, "Benim yorumlayabileceğim tek şey kendi halimizdir" dedi.

Hristofyas, her gün gazetelerin ve diğer yayın kuruluşlarının, kendisinin Ulusal Konsey üyelerine verdiği belgeleri sürekli yayımladığını gördüğünü belirterek, "bunları basına verenlerin 'başkana yardımcı olmayı ve Kıbrıs sorununu çözmeyi istediklerini' iddia ettiklerini" kaydetti.

Kıbrıslı Türk ve Rum sanatçıların sergisine değinen Hristofyas, etkinliğin, Kıbrıs sorununa çözüm ve yeniden birleştirme getirmesi temennisinde bulundu.