Yezidilere yardım taşıyan helikopter düştü

Irak Parlamentosu Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’in de içinde bulunduğu helikopter, Sincar Dağı'nda düştü. Pilotun öldüğü kazada, 20 kişi yaralandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERBİL - Irak Parlamentosu Yezidi Milletvekili Viyan Dahil’in de içinde bulunduğu helikopterin, Sincar Dağı'nda düştüğü bildirildi. 

Alınan bilgiye göre Viyan Dahil, sığınmacılar ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik mürettebatın içinde yer aldığı helikopter, mahsur kalan Yezidilere yardım malzemelerini ulaştırmak için Sincar Dağı'na hareket etti. Ancak helikopter, yardım malzemelerini havadan bırakmak için alçalmaya başladığı sırada teknik bir arıza sonucu düştü. Pilotun hayatını kaybettiği kazada, mürettebat ve yolcular yaralandı. 

Dahil’in özel kalemi Hasan Ömer yaptığı açıklamada, "Kaza sonucu pilot hayatını kaybetti. Diğer 20 kişi yaralandı" dedi.

Irak ordu sözcüsü Kasım Ata da "Sincar Dağı’ndaki mahsur Yezidilere yardım götüren M-17 tipi bir helikopter, teknik bir arıza sonucu düştü" diye konuştu.

Sincar bölgesi Peşmerge Komutanı Serbest Babiri ise helikopterin teknik arıza nedeniyle düştüğünü, herhangi bir IŞİD saldırısının söz konusu olmadığını kaydetti.

Yaralıları kurtarma çalışması başlatıldığı ifade edildi. 

Milletvekili Viyan Dahil, geçen hafta Irak Parlamentosu’nda düzenlediği basın toplantısında, Yezidi katliamına dikkat çeken konuşmasında gözyaşlarını tutamamıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir