Yılın lideri Başbakan Erdoğan

Arap Bankalar Birliği'nden ödül alan Başbakan, Arap sermayesini Türkiye'ye davet etti. Türk bankalarının performanslarını öven Başbakan, mali disiplinden ödün verilmeyeceğinin altını çizdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BEYRUT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Arap Bankalar Birliği tarafından ''2010 Liderlik Ödülü'' verildi.

Başbakan Erdoğan, Arap Bankalar Birliğinin Phoenicia İntercontinental Otel'de düzenlediği ''2010 Liderlik Ödülü'' törenine katıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada ekonomik değerlendirmelerde bulundu. Başbakan, ''Diyoruz ki adaletin olmadığı bir dünyada, adalet duygusunun yüreklerde tesis edilmediği bir sistemde, bu krizler kaçınılmaz olacaktır. Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir dünyada küresel krizler yaşanacak ve bu uçurum kapatılmadıkça bedeller de daha ağır olacaktır diyoruz" diye konuştu.

Teğet dedik, haklı çıktık

Konuşmasında Türk ekonomisine ilişkin son gelişmeleri de aktaran Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:

"Kriz başladığı zaman bu kardeşinizin bir ifadesi oldu. 'Küresel finans krizi Türkiye'yi teğet geçecektir' dedim. O zaman finans sektörü olsun, reel sektör olsun adeta bu ifademle dalga geçtiler. Nasıl olacak da teğet geçecekmiş? Teğet geçecek derken, yine zararımız olacak ama en az zararla bu işi atlatacağız, teğet geçer demek bu. Şimdi teğet geçtiği ortaya çıkınca 'Başbakan haklı çıktı' demeye başladılar."

Ekonomideki büyümeye paralel olarak işsizliğin de azalmaya devam etmesini beklediklerini anlatan Erdoğan, Türk bankalarının performanslarını da övdü.

Seçim ekonomisi uygulamadıklarını yineleyen Başbakan Erdoğan, mali disiplinden de asla ödün verilmeyeceğinin altını çizdi.

Arap sermayesini bir kez daha davet etti

Türkiye'nin yatırımcılar için önemli fırsatlar barındırdığına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Arap sermayesine, gerek doğrudan yatırım gerek portföy yatırım olmak üzere davetimi burada bir kez daha yinelemek istiyorum. Küresel krizi başarıyla ve hızla atlatan Türkiye, önümüzdeki dönemde yatırımlar noktasında cazibesini daha da artırmış olacaktır. Özellikle fırsatı erken değerlendirenler ise bu süreçten mutlaka kazançlı çıkacaktır. Yatırım noktasında her türlü desteği, her türlü kolaylığı göreceğinizi ben sizlere garanti ediyorum." diye konuştu.

Vizeler kalktı, anlamsız olduğu ortaya çıktı

Erdoğan, son dönemde, Türkiye'nin arka arkaya Suriye, Lübnan, Libya ve Ürdün ile vizeleri karşılıklı olarak kaldırdıklarını anımsatarak, ''Hiç bir şey kaybetmedik. Hiç bir zararını görmedik. Hiç bir mahsurla karşılaşmadık. Tam tersine, aramızdaki bu vizelerin ne kadar anlamsız olduğunu, vizeleri kaldırınca çok daha net bir şekilde gördük'' diye konuştu.

Ödül aldı

Konuşmaların ardından Erdoğan'a ödülü, Arap Bankalar Birliği Başkanı Adnan Yunus tarafından verildi. "2010 Liderlik Ödülü"nün verilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, bu ödülü almanın kendisi için önemli ve heyecan verici olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Ancak bu ödülü Beyrut şehrinde, Doğu Akdenizin incisi, şehirlerin prensesi olarak tanımlanan Beyrut şehrinde teslim alıyor olmak beni ayrıca heyecanlandırıyor" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir